Президент посмертно відзначив двох буковинців орденами «За мужність»

Героїв російсько-української війни, Указом Президента України посмертно нагородили орденами «За мужність» ІІІ ступеня. Державними нагородами відзначили – старшого солдата Михайла Яжука та солдата Максима Кравця. 

Про це повідомляє Сокирянська міська рада.

Зазначається, що ці військові загинули у липні під час виконання бойових завдань на Донеччині.

Указом Президента України Володимира Зеленського №695/2022 «за особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, бездоганне служіння Українському народові, вірність військовій присязі» мужніх військовослужбовців нагороджено орденами «За мужність» ІІІ ступеня – посмертно.

Що відомо про Героїв

Максим Кравець народився і виріс в селі Ломачинці. З початком війни разом з батьком пішов захищати рідну землю. Максим проходив службу у одній із військових частин Національної гвардії України. Загинув молодий патріот від ворожої ракети. Йому не було й 19.

Михайло Яжук родом із села Новоолексіївка. Чоловік, якому було всього 28 років, загинув в оборонному бою внаслідок артилерійського обстрілу. Мужній воїн також проходив службу у одній із військових частин Національної гвардії України.

 

Джерело:  https://acc.cv.ua/

peredplata