Данілов назвав ідеолога руйнування критичної інфраструктури в Чернівецькій області

Заступник глави адміністрації президента країни-агресорки Сергій Кирієнко є головним ідеологом і лобістом російських ударів по українській енергетичній інфраструктурі.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов.

Він пояснив, що раніше Кирієнко працював в «Росатомі» і тому добре розбирається в сфері енергетики. «Головним ідеологом і лобістом знищення енергетичної інфраструктури України є заступник АП РФ Сергій Кірієнко, який по роботі в «Росатомі» добре розуміється на сфері енергетики. Україна поіменно знає, хто і за що на РФ має відповісти», – написав Данілов.

Нагадаємо, що під час повітряної тривоги 31 жовтня зранку російські загарбники атакували Київ. Крім того, окупанти завдали ракетного удару по Черкаській області. Вражено об‘єкт критичної інфраструктури у Запоріжжі. Також підтверджено ракетний удар по Харкову. Ворожі ракети поцілили в один із енергетичних об’єктів в районі Світловодська на Кіровоградщині.

Під ракетний обстріл потрапила і Чернівецька область. На об’єкті енергетичної інфраструктури у Чернівецькій області, який 31 жовтня піддався ракетним обстрілам, оцінюють збитки. Ремонті роботи тут ще не розпочалися.

Про це molbuk.ua повідомив у коментарі начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк.

“Спочатку фахівці мають оцінити збитки. Тоді будемо розуміти і зможемо проаналізувати, про які суми йдеться, яке обладнання необхідне, чи є воно в Україні, чи є в нас фахівці, які зможуть відремонтувати це все або закупити і обладнати все заново. Лише після цього, будемо знати, скільки часу потрібно на відновлення”, – зазначив Руслан Запаранюк.

Нагадаємо, що внаслідок ракетного обстрілу 31 жовтня було пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури у Чернівецькій області.

Очільник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк розповів деталі ракетного обстрілу на Буковині.

Чернівецька обласна прокуратура розпочала досудове розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни через обстріл об’єкту енергетичної інфраструктури.

(Фото:Колаж НВ)

peredplata