Вибухи на авіабазі “Веріття” у Псковській області.

З’явились підтвердження щодо знищення російських військових гелікоптерів Ка-52 у Псковській області
Головне управління розвідки Міноборони України підтвердило факт знищення двох бойових гелікоптерів Ка-52 на авіабазі “Веріття” у Псковській області.
За даними відомства, два вертольоти були знищені, ще два суттєво пошкоджені внаслідок потужного вибуху. “Деталі щодо знищення іншої техніки та особового складу уточнюються. З метою ліквідації наслідків вибухів, а також пошуку диверсійних груп особовий склад військової частини піднятий по тривозі, у військовій частині проходять слідчі дії”, — йдеться у повідомленні Міноборони РФ.
Російські паблики писали, що підірвані гелікоптери знаходилися “на ремонті” і були придатні до експлуатації.
Ка-52 “Алігатор” – російський розвідувально-ударний вертоліт нового покоління. Він здатний вражати броньовану та неброньовану техніку, живу силу та повітряні цілі на полі бою. Вартість одного вертольота – близько $16 млн.
31 жовтня повітряне командування ЗСУ “Південь” повідомило, що під час ранкових атак Росії українські військові на півдні збили 12 російських крилатих ракет і вертоліт Ка-52.
За інформацією ЗСУ, за останні п’ять днів їм вдалося знищити вже сім гелікоптерів цього типу. Більшість із них було збито у Бериславському районі Херсонської області, де триває контрнаступ.
25 жовтня британська розвідка повідомила, що Росія втратила щонайменше 23 “Алігатори” з моменту вторгнення в Україну. Це близько 25% загальної кількості Ка-25 в арсеналі військово-повітряних сил РФ (90 одиниць).
 Ростислав Демчук, вл.кор. газети ЧАС

peredplata