Херсончанину, який намагався виїхати за кордон з фальшивими документами, загрожує до 5 років тюрми

До п’яти років позбавлення волі загрожує херсончанину за використання підроблених документів: поліцейські завершили досудове розслідування.
 
Джерело: відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.
 
У Чернівецькому районі поліцейські викрили порушника, який за допомогою фальшивого офіційного документа намагався перетнути державний кордон у період воєнного стану. Наразі за цим фактом правоохоронці завершили кримінальне провадження.  
 
У червні цього року у селі Тереблече на контрольно-пропускному пункті «Порубне» під час проходження митного контролю 46-річний житель міста Каховка використовував документи з ознаками підробки. При перетині державного кордону з Румунією порушник пред’явив для перевірки прикордонникам довідку військово-лікарської комісії про визнання його непридатним для військової служби. 
 
Під процесуальним керівництвом Чернівецької окружної прокуратури поліцейські передали обвинувальний акт відносно порушника для розгляду до суду. Йому інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбачених частинами 3 і 4 статті 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. 
 
Нагадаємо: відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про Правила перетинання державного кордону громадянами України», на період дії воєнного стану забороняється виїзд за межі країни чоловікам від 18 до 60 років.  
 
 

peredplata