Пентагон вніс корективи щодо негайного надання військової і воєнної допомоги Україні

 
Пентагон надасть Україні додаткові 3 мільярди доларів військової допомоги, яка включатиме деякі нові позиції, зокрема безпілотні системи та системи боротьби з ворожими безпілотниками.
Як було оголошено ще 24 серпня, пакет буде надано в рамках Ініціативи сприяння безпеці в Україні (USAI) і включатиме протидіючі безпілотні літальні комплекси (UAS) Vampire, Puma та Scan Eagle UAS, а також додаткові шість національних передових наземних до – Повітряні ракетні системи (NASAMS) і боєприпаси для систем.
Інше обладнання та устаткування включатимуть 245 000 снарядів до 155-мм артилерійських боєприпасів, 65 000 снарядів до 120-мм мінометних боєприпасів i до 24 протиартилерійських радарів і ракетних систем з лазерним наведенням.
Це оголошення є початком процесу укладання контрактів щодо надання Україні додаткових пріоритетних можливостей у середньостроковій та довгостроковій перспективі, щоб гарантувати, що Україна зможе продовжувати захищати себе як незалежна, суверенна та процвітаюча держава, повідомили в Пентагоні.
Виступаючи перед журналістами в середу, заступник міністра оборони США з політичних питань Колін Кахл (Colin Kahl) сказав, що можливості в цьому пакеті створені для підтримки найважливіших потреб України в середній та довгостроковій перспективі.
“Поставки цього пакету почнуться в найближчі кілька місяців і триватимуть протягом подальших наступних років. Незважаючи на те, що багато з цих можливостей не призначені для прямого внеску в сьогоднішню боротьбу, вони стануть основою надійних українських сил майбутнього, здатних захищати Україну протягом багатьох років”, – сказав Кхал.
Компанія Vehicle-Agnostic Modular Palletized ISR Rocket Equipment (VAMPIRE) — це портативний комплект, який можна встановити на більшість транспортних засобів із вантажним кузовом для запуску передової системи високоточної зброї для вбивства усіх типів безпілотників (APKWS) або інших боєприпасів з лазерним наведенням.
NB! Важливе доповнення! Перша група українських військових цього тижня завершує навчання з управління системами протиповітряної оборони NASAMS і днями відбуде до України разом з цими системами.
Jane’s Defence Weeky

peredplata