З російського полону звільнили 107 українських захисників

Серед повернених українських військових є  захисники «Азовсталі».

У четвер, 3 листопада, з російського полону вдалося повернути 107 українських захисників, серед яких 74 захищали «Азовсталь». Про це повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

За його словами, серед повернених захисників є багато поранених.

«Ми повернули додому багатьох поранених у боях. Зокрема, нам вдалося обміняти тяжкопоранених та лежачих з Маріуполя, із “Азовсталі”, хлопців з осколковими пораненнями рук та ніг, вогнепальними пораненнями різних частин тіла. Є люди з ампутованими кінцівками та опіками, які не відчувають частину обличчя, з інфікованими ранами. Також є поранений боєць внаслідок вибуху в Оленівській колонії. Чимало з наших хлопців зазнали поранень ще у березні. Держава зробить все необхідне, щоб допомогти кожному з них», – повідомив Андрій Єрмак.

Він уточнив, що повернути вдалося 6 офіцерів, 101 рядового та сержанта. За словами керівника ОП, це бійці ЗСУ, ВМС, ТрО, ДПСУ, НПУ, ДССТ та нацгвардійці, серед яких троє «азовців». Деякі з них добровольцями летіли вертольотом у Маріуполь, щоб рятувати життя і воювати за місто, як додав керівник ОП.

Нагадаємо, що Міністерство оборони України закликало громадян не публікувати фотографії та особисті дані зниклих і полонених військовослужбовців, оскільки це може їм зашкодити.

Вказані на фото люди справді можуть перебувати в полоні, але водночас окупанти можуть вважати їх цивільними. Або ж людина може просто переховуватись на тимчасово окупованих територіях і шукати можливості повернутись. Оприлюднюючи дані та фото такої людини, ворог отримує орієнтир для пошуків.

Джерело: https://zaxid.net

peredplata