В’ячеслав Богуслаєв перешкоджав льочикам ЗСУ користуватись гелікоптерами.

Генеральний прокурор Андрій Костін розповів, що президент корпорації “Мотор Січ” В’ячеслав Богуслаєв на початку повномасштабного вторгнення РФ розпорядився приховати документи на гелікоптери, щоб ЗСУ не могли ними скористатися, а потім наказав зняти із вертольотів лопаті.
Богуслаєв заважав ЗСУ отримувати гелікоптери на початку вторгнення РФ І торгівля такими “двигунами смерті” — це не все. Слідство володіє інформацією, що президент “Мотор Січ” на початку повномасштабної війни, після відповідного звернення українських військових, наказував співробітникам підприємства приховати документи від гелікоптерів, аби українськи сили оборони не могли скористатись технікою. Мовляв, українські пілоти не сядуть за штурвал гелікоптера без спеціальних формулярів, — сказав Костін. Після того, як українськи військові звернулись по гелікоптери, президент “Мотор Січі” віддав наказ розукомплектувати техніку – зняти з гелікоптерів лопасті.
Генпрокурор звернув увагу на те, що все це відбувалося на початку війни.
Ми ж всі пам’ятаємо, як ворожі гелікоптери штурмували Гостомель. Як обстрілювали інші українські міста. І коли так важлива була вчасна підтримка збройним силам у повітрі, — додав він.
Затримання Богуслаєва
Нагадаємо, що 23 жовтня СБУ затримала президента АТ “Мотор Січ” Вячеслава Богуслаєва, підозрюваного в колабораціонізмі та роботі на РФ.
У СБУ зазначили, що затримання відбулося в рамках кримінального провадження щодо незаконного постачання з боку “Мотор Січ” товарів військового призначення для російської штурмової авіації.
Наразі Богуслаєв знаходиться під вартою за рішенням суду.
Окрім президента “Мотор Січі” аналогічний запобіжний захід обрано для керівника одного з департаментів цього підприємства, якого також затримала СБУ. 
https://novyny.online.ua/prezident-motor-sichi-pereshkodzhav-zsu-koristuvatisya-gelikopterami-pislya-24-lyutogo-genprokuror_n850331/

peredplata