На Буковині чоловік на власному авто переправляв за кордон ухилянтів, за це йому загрожує до 9 років тюрми

Зловмисник отримав від ухилянтів 6500 тисяч доларів США винагороди і віз їх на власному авто в напрямку державного кордону. Поліцейські спільно з прикордонниками та працівниками прокуратури затримали чоловіка – нині він перебуває під вартою. За незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинений з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб, затриманому загрожує до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Здійснюючи протидію нелегального перетину кордону чоловіками, яким під час воєнного стану заборонено виїзд за межі країни, буковинські правоохоронці задокументували протиправні дії 49-річного жителя Чернівецького району.
Зокрема з’ясували, що буковинець у змові з іншими невстановленими особами підшукав двох чоловіків, які хотіли покинути територію України, щоб уникнути призову за мобілізацією. За незаконний перетин кордону поза пунктом пропуску ухилянти сплатили організатору 3 і 3,5 тисячі доларів США.
Для реалізації протиправного задуму буковинець повіз чоловіків у своєму автомобілі «Mercedes-Benz» на Вижниччину до кордону з Румунією та провів з ними інструктаж щодо подальших дій.
Коли автомобіль рухався в напрямку села Селятин, правоохоронці зупинили його і затримали організатора незаконного переправлення в порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.
Під процесуальним керівництвом Чернівецької обласної прокуратури слідчі ГУНП в Чернівецькій області повідомили затриманому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.
Також поліцейські звернулися до суду з клопотанням про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Суд арештував порушника та надав можливість альтернативного внесення застави у розмірі 350 тисяч гривень.
Наразі триває досудове розслідування. Правоохоронці встановлюють спільників затриманого та інші обставини злочину. Оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснює оперативно-розшуковий підрозділ Чернівецького прикордонного загону.
 
Джерело: відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

peredplata