По Чернівецькій області запроваджено екстренні відключення

У зв’язку із масованими обстрілами України 15 листопада були пошкоджені чимало об’єктів енергетичної інфраструктури, в тому числі й сусідніх з Буковиною областей. Внаслідок цього сталося аварійне знеструмлення на підстанції Чернівецька 330 кВ, тому місто й значна частина області упродовж вечора перебували без електропостачання.

Про це йдеться на сайті “Чернівціобленерго”.

Проте, завдяки злагодженій й оперативній роботі наших енергетиків вже до опівночі вдалося перезаживити усіх споживачів області.

Ця терористична атака російських окупантів була розрахована саме на момент пікового споживання, щоб завдати якнайбільшої шкоди і щоб енергетикам було важче впоратися з навантаженням. Враховуючи обсяги руйнувань, наступні декілька дні будуть важкими: наближається похолодання і споживання електроенергії зростатиме, відповідно навантаження на мережі теж. Тому, по Чернівецькій області та багатьох інших регіонах НЕК Укренерго відновлює запроваджує ЕКСТРЕННІ відключення.

Графіки погодинних відключень, які складені раніше, наразі не діють.

Шановні краяни! Просимо з розумінням ставитися до таких відключень, які будуть запроваджуватися за крайньою необхідністю. Зробіть запаси води, теплого одягу, альтернативних джерел енергії. Також закликаємо намагатися і надалі економно використовувати електроенергію.

Дякуємо за ваше терпіння і розуміння ситуації, що склалася.

Довіряйте енергетикам. Ми працюємо цілодобово, докладаємо усіх можливих зусиль, щоб якомога швидше відновити усі електромережі.

peredplata