Кілька важливих цитат з сьогоднішнього брифінгу Остіна та Міллі:

 
* Всі ці ініціативи допомагають підготувати українців до консолідації своїх досягнень протягом зими та підготовки до нових ініціатив навесні
* Значна частина сьогоднішніх розмов під час сьогоднішньої зустрічі з майже 50 країнами була зосереджена на тому, як ми, як глобальна коаліція, можемо забезпечити правильну комбінацію систем протиповітряної оборони та боєприпасів для України, щоб продовжувати контролювати небо та не дати росіянам досягти переваги в повітрі.
* Війни не ведуться арміями; воюють нації
* Дуже скоро ми матимемо дуже підтверджені дані щодо того, яка точка походження, точка удару, який був кут… система озброєння, траєкторія польоту
* Зимова боротьба йде на користь українцям. Ми поставили в Україну величезну кількість зимового спорядження завдяки таким країнам, як Канада та іншим, які були справді дуже, дуже щедрими. Росіянам буде важко забезпечити війська тим спорядженням, яке їм необхідно для ефективної боротьби. І тому я думаю, що українці матимуть перевагу в цій боротьбі, як і зараз, але вони продовжуватимуть утримувати цю перевагу до зими.
* Я не думаю, що українці дозволять росіянам вистояти. Я думаю, що українці продовжуватимуть на них тиснути. І тому ця динаміка на полі бою буде змінюватися. Українці знають, що дозволяти їм відпочивати і переозброюватися – це операційна помилка, і я не вірю, що вони припустяться такої помилки. І моя мета полягає в тому, щоб переконатися, що вони мають засоби зробити все необхідне, щоб росіяни не витримали.
* Китай не соромиться своєї мети. Вони хочуть стати силою номер один у світі до середини століття, до 2049 року. І вони хочуть зробити це військово, дипломатично, інформаційно, економічно тощо. До середини 2030-х років вони раніше заявляли, що хочуть стати лідером на регіональному рівні. Тому вони хочуть, щоб до середини 30-х років їх армія перевершила армію Сполучених Штатів на регіональному рівні. І потім вони просунулися до цієї мети до 2027 року. І те, що вони сказали, це те, що вони хочуть бути рівними або перевершувати Сполучені Штати у військовому плані. Це лише п’ять років. Тому вони над цим працюють, і вони дуже, дуже старанно над цим працюють.
* У військових лише два завдання: або підготуватися до війни, або вести війну, і ми зосереджені на цьому. І ми маємо намір залишатися номером один. Китай не буде кращою армією, ніж армія Сполучених Штатів, але вони спробують, але не досягнуть цього. Ми будемо номером один через п’ять років, через 10 років і через 50 років. Ми не дозволимо Китаю стати номером один. 2027 рік не стане датою, коли Китай стане номером один. І ми будемо весь час залишатися номером один.
* Наскільки я можу судити, Сі раціональний актор. Я думаю, що він оцінює речі за вартістю, вигодою та ризиком, і я думаю, що він дійшов би висновку, що напад на Тайвань у найближчому майбутньому буде надмірним ризиком, і це закінчиться стратегічною катастрофою для китайської армії. І я думаю, що це скине їхню китайську мрію стати економічною та військовою державою номер один тощо. Так чи зробив би він це? Хто знає? Не знаю. Але можу вам сказати, що ми за цим уважно стежимо. Ми підготовлені у військовому відношенні, і зараз одним із ключових є переконатися, що Тайвань може захистити себе, і українська війна дала багато уроків. Є уроки для Тайваню. Є уроки, які ми вивчаємо. Є уроки, які засвоюють європейські країни, і є уроки, які засвоюють президент Сі та китайські військові.

peredplata