Бєлгородска область Російської Федерації готується до оборони від “наступу” ЗСУ – Інститут вивчення війни (ISW)

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Влада РФ створюють інформаційні умови для атаки “під чужим прапором” у Бєлгородській області, аби відновити громадську підтримку війни на території України
Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW) у новому звіті.
“Схоже, що Кремль створює інформаційні умови для атаки під фальшивим прапором у Бєлгородській області, ймовірно, намагаючись повернути громадську підтримку війни в Україні”, – йдеться в повідомленні.
Кремль створює інформаційні умови для атаки під фальшивим прапором у Бєлгородській області Російської Федерації, Росія, ймовірно, намагаючись повернути громадську підтримку війни в Україні. Кремлівські пропагандисти почали висувати гіпотезу про те, що українські сили прагнуть вторгнутися в Бєлгородську область, а інші російські джерела зазначали, що російським військам необхідно відновити контроль над Куп’янськом Харківської області, щоб мінімізувати загрозу українського нападу. Ці заяви давно циркулюють у російській спільноті інформаційних вкидів milbloggers, яка критикувала російське військове командування за залишення буферних позицій у Вовчанську на північному сході Харківської області після втечі Російських Збройних сил з регіону у вересні.
Російські мілблогери також активізували заклики до повернення Росісією звільнених територій у Харківській області 22 листопада, заявивши, що такі превентивні заходи зупинять українців від проведення штурмових операцій на Куп’янському та Вовчанському напрямках. Губернатор Бєлгородської області В’ячеслав Гладков також опублікував кадри з будівництва укріплень так званої “Засічної оборонної лінії” на українсько-бєлгородському кордоні, яким керує очільник і власник ПВК “Вагнер” Євген Пригожин. Фінансист Wagner Group Євген Пригожин уточнив, що Wagner розпочав будівництво “Засічної лінії” після того, як змінила назву на “Wagner Line”, оскільки “багатьом людям у Росії не подобається діяльність приватної військової компанії Wagner”, оскільки офіційно приватні військові компанії в Росії незаконні.
Для довідки! “Засічна лінія” – це система оборонних споруд, яку в XVI-XVII століттях створювали на південних і східних рубежах тодішніх російських територій для захисту від кримських набігів.

peredplata