У Миколаївській церкві Чернівців і в єпархії московської церкви СБУ проводить обшуки: що знайшли

У Миколаївській церкві Чернівців і в єпархії московської церкви СБУ проводить обшуки.

Агресивні попи і кілька жіночок за воротами провокують людей. Вони кажуть, що московська церква добра, біленька і пухнаста. Ніякого відношення не має до путіна і росії.

Шкода, що дії правоохоронців трохи запізнілі. Але навіть такі принесуть користь. Принаймні московським попам уже починається капут в Україні. 

Що відомо:

За інформацією СБУ  під час слідчих дій правоохоронці виявили документи, які підтверджують наявність російського громадянства у керівництва єпархіальних структур. Крім того, викрили листування керівників єпархії з московськими кураторами, від яких отримують «методички» щодо проведення церковних літургій з початку повномасштабної війни.

За даними СБУ, представники російської православної церкви доручали дезінформувати щодо суспільно-політичної ситуації в Україні та на фронті. Наприклад, від священників УПЦ МП вимагали заперечувати збройну агресію росії в Україні та розповідати про «утиски московської церкви».

Крім того, під час перевірки правоохоронці знайшли склади з оптовими партіями прокремлівської літератури, що вихваляє росію та закликає підтримати окупантів.

А під час огляду комп’ютерів керівництва єпархії виявили фотокопії посвідчень росіян, які брали участь у бойових діях проти України, зокрема знайшли посвідку «героя росії» за «захоплення Криму» у 2014 році.

Наразі правоохоронці продовжують процесуальні дії за статтею про державну зраду (ч. 2 ст. 111 ККУ).

peredplata