З’явилась інформація щодо ракети, яка впала на кордоні з Чернівецькою областю

На території Молдови поруч з українським кордоном (неподалік Чернівецької області) виявили корпус ракети. Це сталося на тлі після чергового масованого удару російської військ по Україні.

МЗС Молдови підтвердило інформацію про падіння ракети.

«Ракету виявила прикордонна поліція поблизу міста Бричани… в саду. Вибухонебезпечний предмет виявив патруль прикордонників, який через сьогоднішні бомбардування РФ посилив свою увагу. На цей час район, де було виявлено ракету, ізольований поліцейськими патрулями та прикордонниками», — йдеться у повідомленні.

На інцидент відреагувало Міністерство закордонних справ.

«Це вкотре доводить, що російський ракетний терор несе величезні загрози не лише безпеці України, але і безпеці сусідніх країн. Україна має якнайшвидше отримати сучасні системи протиракетної та протиповітряної оборони, які рятуватимуть життя людей, захищатимуть критичну інфраструктуру та унеможливлять подальші ракетні обстріли з боку РФ», — написав у Facebook речник МЗС Олег Ніколенко.

Попередній інцидент стався вранці 31 жовтня — на територію Молдови впали фрагменти ракети, збитої українською зенітною системою після атаки безпілотника на Дністровську греблю на українській території за 1 км від греблі в селі Наславча. У зв’язку з цим МЗС Молдови оголосило про вислання одного російського дипломата після інциденту.

Під час обстрілу 10 жовтня щонайменше три ракети пролетіли над територією Молдови, у зв’язку з чим молдовське МЗС викликало російського посла.

peredplata