Лондон обіцяє надати Києву сотні тисяч боєприпасів наступного року

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя: 
-Британський уряд уклав багатомільйонний контракт на закупівлю боєприпасів у виробників, щоб гарантувати сталий потік військової допомоги в Україну, – про це пишуть бртанські та німецькі ЗМІ.
Упродовж 2023 року Україна отримає від Великобританії сотні тисяч снарядів у рамках програми військової допомоги. Аби реалізувати передачу Україні такої кількості вкрай важливих боєприпасів, уряд Сполученого Королівства уклав контракт на 250 мільйонів фунтів стерлінгів з виробниками і збройовими трейдерами, повідомила в понеділок, 19 грудня, пресслужба британського уряду.
Також цього дня прем’єр-міністр Великобританії Ріші Сунак відбуде до Риги, де зустрінеться з главами держав та урядів Об’єднаного експедиційного корпусу (JEF) – північноєвропейської коаліції у справах безпеки, до якої, крім Сполученого Королівства, входять також Данія, Фінляндія, Естонія, Ісландія, Латвія, Литва, Нідерланди, Швеція та Норвегія, йдеться в повідомленні.
На засіданні JEF по відеозв’язку виступить і президент України Володимир Зеленський. Учасники саміту розглянуть різноманітні аспекти оборонної підтримки, якої потребують українські війська, зокрема подальше посилення протиповітряної оборони. А ще країни-учасниці намагатимуться прискорити співпрацю в рамках цього безпекового об’єднання, зокрема задля посилення обміну розвідувальними даними, обговорять посилення захисту від гібридних загроз та захисту критично важливої інфраструктури. В рамках посилення співпраці учасники заходу розглянуть підтримку Фінляндії та Швеції напередодні їхнього вступу до Північноатлантичного Альянсу (НАТО) і збільшення кількості спільних навчань з метою подальшого зміцнення оборонного альянсу JEF.

peredplata