США стежать за союзом РФ та Білорусі, за допомогу у війні проти України на Мінськ чекають санкції – Держдеп

У Державному департаменті США заявили, що Вашингтон стежитиме за розвитком відносин Білорусі та Росії. У разі подальшого надання додаткової військової допомоги агресору, проти Мінська будуть введені серйозні санкції.

Про це сказав представник Держдепу Нед Прайс на брифінгу у понеділок, 19 грудня. Трансляція пресконференції доступна на офіційному Twitter-акаунті відомства. Так Прайс прокоментував візит російського диктатора Володимира Путіна до Мінська для зустрічі з самопроголошеним президентом РБ Олександром Лукашенком.

“Якщо Білорусь надасть (Росії. – Ред.) додаткову допомогу для здійснення військових дій в Україні, ми будемо приділяти цьому пильну увагу”, – сказав він.

Прайс наголосив: у разі подальшого залучення Білорусі у війну РФ проти України проти Мінська будуть введені додаткові санкції, “щоб притягнути режим Лукашенка до відповідальності за те, що, по суті, є його співучастю у війні Путіна проти України”.

Представник Держдепу також прокоментував заяву Путіна про те, що Росія не “поглинатиме якусь державу”. Він назвав це “верхом іронії”.

“Верхом іронії є той факт, що ця фраза прозвучала з вуст керівника країни, який прямо зараз намагається насильно поглинути іншого свого мирного сусіда”, – зазначив Прайс.

19 грудня Путін та Лукашенко провели переговори у Мінську. Головною темою зустрічі стало обговорення “нових цілей та завдань союзного угруповання військ”. За підсумками переговорів вони вирушили на закрите засідання. А після цього заявили, що далі буде легше і висловили надію, що люди оцінять їхнє рішення.

Секретар РНБО Олексій Данілов вважає, що метою візиту Путіна до Лукашенка є те, що кривавий диктатор хоче змусити союзника вступити у війну проти України. За його словами, влада нашої країни готується до будь-якого розвитку подій.

Росіяни, як вважає Данілов, зараз робитимуть все можливе та неможливе, щоб змусити Лукашенка брати участь у “спецоперації”.

Як повідомляв OBOZREVATEL, представник ГУР МО Андрій Юсов вважає, що Путін мріє втягнути Білорусь у повномасштабну наземну операцію проти України. Під час візиту до Мінська він міг умовляти невизнаного президента РБ погодиться на це.

https://www.obozrevatel.com/ukr/politics-news/ssha-stezhat-za-soyuzom-rf-ta-bilorusi-za-dopomogu-u-vijni-proti-ukraini-na-minsk-chekayut-sanktsii-derzhdep.htm

peredplata