“Не дочекаються”: роспропаганда “поховала” козака Гаврилюка з Буковини, він відреагував

Російська пропаганда запустила цинічний фейк про те, що під Бахмутом нібито загинув екс-нардеп Михайло Гаврилюк, більш відомий як активіст Євромайдану козак Гаврилюк.

Новину про “загибель” козака Гаврилюка активно поширили російські пропагандисти, а згодом і низка українських Telegram-каналів. Втім, жодних підтверджень у них не було.

Дружина Гаврилюка Ярина спростувала заяви роспропаганди. У Facebook вона написала, що Telegram-канали та росіяни поширюють фейк.

“Друзі, з Михайлом усе добре. Він живий. Це ще одна яскрава демонстрація того, що телеграм-канали – це зло”, – написала жінка.

Згодом і сам козак Гаврилюк відреагував на фейки про свою загибель.

“Спішу втішити тих, хто сумував, і розчарувати тих, хто радів. Я живий. Не дочекаються. Дякую за турботу всім, хто хвилювався. Я це дуже ціную. Напевно, мусимо зробити висновки щодо нашої інформаційної гігієни”, – написав Гаврилюк.

Втім, він визнав, що втрати є. На жаль, загинув побратим Гаврилюка ще з часів АТО, з батальйону “Золоті Ворота”.

Зазначимо, що роспропаганда вконтре пробила дно, заявивши про смерть людини, переплутавши її. 31 грудня на фронті дійсно загинув козак Гаврилюк, але не Михайло, а Володимир. Чоловік родом з Вінничини. Про смерть повідомила його дружина.

Володимир Гаврилюк носив вуса. Очевидно, роспропаганда переплутала його з екс-нардепом Михайлом Гаврилюком.

Хто такий Михайло Гаврилюк

Михайло Гаврилюк – активіст Євромайдану, козак Четвертої сотні Самооборони Майдану. Народний депутат України VIII скликання від партії Народний фронт.

Під час Революції Гідності “беркутівці” роздягнули козака Гаврилюка на морозі та влаштували з ним фотосесію. Після цього сміливий активіст став одним із символів Євромайдану та пройшов у Раду.

Після закінчення депутатської кар’єри Михайло Гаврилюк почав працювати таксистом. Екс-депутат зауважив, що не зізнається пасажиром, ким раніше працював і зазначив, що кермує за гроші через “нелегкі часи”.

На початку повномасштабної війни козак Гаврилюк пішов захищати Україну від російських загарбників.

peredplata