Сотні мобілізованих загинули у новорічну ніч одразу після виступу Путіна

Поки Володимир Путін обіцяв росіянам на Новий рік “йти тільки вперед і перемагати”, армія РФ буквально за хвилину після його виступу зазнала чергової масштабної поразки в районі міста Макіївка (Донецька область).
Сотні вбитих та поранених (за різними оцінками, від 100 до 600 осіб) внаслідок точного ракетного удару системою HIMARS по будівлі училища №19, де розташувалися святкувати Новий рік мобілізовані із Саратовської області.
Військкори та Z-пабліки заявили про чергову помилку керівництва російської армії — розміщення великого підрозділу біля лінії фронту у непідготовленій будівлі. Раніше Раніше Міноборони РФ заявляло про знищення всіх систем HIMARS. Країни НАТО відправили Україні близько 35 систем HIMARS та їх аналогів, Міноборони РФ вже звітував про знищення 54 одиниць. А виявилось все брехня.
Російське міністерство оборони інцидент вперше прокоментувало лише у понеділок вдень. Відомство заявило, що внаслідок ракетного удару ЗСУ по Макіївці у “ДНР” загинули 63 російських військових.
“Київським режимом завдано удару шістьма реактивними снарядами системи залпового вогню HIMARS виробництва США за пунктом тимчасової дислокації одного з підрозділів російських збройних сил у районі населеного пункту Макіївка”.
Російські пропагандистські телеграм-канали активно обговорюють повідомлення про велику кількість загиблих під час удару по базі мобілізованих у Макіївці.
З одного боку, вони намагаються применшити масштаби того, що трапилося, але з іншого – висловлюють обурення діями командування, яке розмістило особовий склад у будівлі ПТУ (яку, як стверджує дехто, також використовували як склад боєприпасів).
Також внаслідок удару українського безпілотника пошкоджено об’єкт енергопостачання у Брянській області, у селищі у Климівському районі відсутня електрика, повідомив губернатор регіону Олександр Богомаз у телеграм-каналі. Климівський район Брянської області на півдні межує з Чернігівською областю України. Атака сталася на тлі обстрілу російською армією Києва, Київської, Полтавської та Дніпропетровської областей.
 
Ростислав Демчук
 
 
 
 
 
 

peredplata