Скільки триватиме війна в Україні: прогноз прем’єра Швеції

Війна в Україні може бути затяжною. Втім, час на боці України.

Про це повідомив прем’єр-міністр Швеції Ульф Крістофер.

 

Війна в Україні

“Говорять, що путін живе з вірою в те, що час на боці росії. Наш головний внесок у світ — продемонструвати своїми діями, що час, навпаки, на боці України. Швеція та наші союзники мають продовжувати надавати широку фінансову та військову підтримку Україні, продовжувати захищати європейську та трансатлантичну єдність і продовжувати посилювати тиск на росію”, — сказав він.

За словами Крістофера, війна в Україні ведеться на двох фронтах — “українська оборонна війна проти російської агресії та окупації та російська війна на виснаження проти волі України до самозахисту, і не в останню чергу — проти єдності Заходу”.

“Це вказує на те, що ми маємо готуватися до затяжної війни. Стратегічні цілі росії залишаються незмінними, як і очевидна боротьба України за свою свободу. Однак саме на боці України закон”, — додав шведський прем’єр.

Також глава уряду Швеції повідомив, що розмовляв із Президентом України Володимиром Зеленським. У рамках розмови він сказав українському лідеру, що для його країни немає важливішого завдання, ніж відстоювання єдності, посилення підтримки України та посилення тиску на росію.

Нагадаємо, що раніше постійний представник Швеції при ЄС Ларс Даніельссон підтвердив, що саміт Україна – Євросоюз відбудеться у Києві. Його проведуть 3 лютого.

Джерело: https://war.novyny.live

peredplata