У ПВК “Вагнер” зеки вже закінчуються…

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Тому рекрутери компанії “Вагнер” зараз активно шукають свіже “гарматне м’ясо” у Сербії для їх відправки на українські фронти. Про це пишуть не лише сербські ЗМІ, але й говорять у Європарламенті, конгресі США та Держдепі Сполучених Штатів.
Як відомо, Європекський парламент визнав ПВК “Вагнер” терористичною організацією, власник компанії Євген Пригожин знаходиться у розшуку Європолу і американського ФБР. Тож, якщо правоохоронні органи Сербії не протидіятимуть роботі вагнерівських рекрутерів на території Сербії – країні загрожуватимуть серйозні проблеми як з боку ЄС, так і з Боку США. ПВК “Вагнер” можуть стати перепоною для вступу Сербії у Євросоюз.
Радник Держдепартаменту США Дерек Шолле під час сьогоднішнього візиту до Белграда висловив стурбованість спробами ПВК “Вагнер” вербувати найманців у Сербії.
“Ми бачили, що приватна військова компанія Вагнера прагне вербувати солдатів із Сербії та інших країн, і ми вважаємо, що цього не можна допустити”, – сказав Шолле журналістам після зустрічі.
Отже, тюрми в Росії вже підчищені і розвантажені; готові до прийому протестувальників і так званих “ухилянтів” від мобілізації. Кремль зі всього світу посилено збирає увесь можливий непотріб для війни з Україною. І єдине, чим Москва може мотивувати найманців – це “грубі” гроші”. І якщо в українських воїнів гасло: “воля, або смерть!”, у російських наймитів – “гроші, або смерть!”.

peredplata