Україна, Дніпро, Чорне 14 січня 2023 року…

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Україна, Дніпро, Чорне 14 січня 2023 року… Україна за останній рік пережила не один подібний Чорний день…
Чорне 11 вересня 2001 року мене застало в Криму, в Ялті. Ні, не проводив я тоді там на побережжі Чорного моря ласкаві дні оксамитового сезону. Був у складі бельгійської урядової делегації, яка брала участь у саміті Україна – ЄС. В Ялту ми прибули 10 вересня 2001 року. Вранці 11 вересня у Лівадійському палаці розпочався саміт. І тут, ні сіло ні впало, зустріч прем’єра Бельгії Гі Верхофстада і президента України Леоніда Кучми терміново припиняється. Наш пул швиденько відвезли в готель, ми поспіхом склали манатки і через якийсь час вже були в урядовому аеропорті під Ялтою. Усі знизують плечами, переглядаються… І лише в аеропорту ми довідались, що терористи Аль-Каєди вдарили у Нью-Йорку по Торговому центру. Тому НАТО скликало негайний саміт лідерів країн НАТО y Брюсселі. Того ж вечора, 11 вересня НАТО, ЄС, ООН, увесь світ визнав Аль-Каєду терористичною організацією, її лідера Осаму Бен Ладенa названо терористом #1 і було огелошене міжнародне полювання на нього.
Фотографії пошкоджених будинків Торгового центру облетіли передовиці усіх газет і журналів, у теленовинах про цю трагедію повторювали кожних півгодини… Ну, коротше, був кіпіш на увесь світ.
З того часу минуло 13 років. Світ дуже почерствішав. “ДНР”, з території якої було збито авіалайнер рейсу MH17 і вбито 298 мирних жителів, так і не було визнано терористичною організацією і головного терориста, який стоїть за цією трагедією, також не названo. Натомість “демократичний” світ всадовив його та його посіпак за стіл переговорів у Мінську.
Минуло ще 10 років. Світ не те що почерствішав, він перетворився у твердий засушений і вкритий цвіллю буханець чорного хліба. Збігла доба з того моменту, як російська ракета, в центрі Європи, у місті Дніпро знесла з лиця землі величезний житловий будинок і забрала життя майже у тисячі мирних людей. Реакція світу – “нуль”! Росію не визнано країною-терористом, Володимира Путіна не названо терористом #1.
Якщо світ і цього разу заплющить очі на цей волаючий акт терору і геноциду, то нехай не дивуєтьсйся і не обурюється, коли набeруть чинності древні правила і закони людства. Про них написано в Головних книгах усіх релігій і віросповідань світу: непокаране зло породжує і помножує зло, зyб за зуб, око за око…

peredplata