НАТО допомагатиме Україні і протягом війни, і після її перемоги

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:

-НАТО допомагатиме Україні і протягом війни, і після її перемоги над Росією – Голова військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер

Заключну прес-конференцію після засідання нaчальників генштабів НАТО проводили голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер (Нідерланди), Верховний головнокомандувач Об’єднаних збройних сил НАТО в Європі Генерал Крістофер Каволі (США) та Верховний головнокомандувач ОЗС НАТО з питань трансформації генерал Філіп Лавін (Франція).
Геостратегічна оцінка ситуації в Європі на основі подій в Україні:
– Росія перестає грати роль головної потенційної загрози для блоку НАТО. У Росії відстале озброєння, слабке командування збройними силами, дуже погана логістика, відсутня сержантська ланка та багато чого іншого… Після вже очевидної поразки російських збройних сил в Україні їм знадобиться дуже багато часу щоб відновити свої сили і наростити м’язи аби могти протистояти НАТО.
Ця теза прозвучала і з уст голови Військового комітету НАТО адмірала Роба Бауера, і з уст Верховного головнокомандувача ОЗС НАТО з питань трансформації генерала Філіпа Лавіна.
І ще дві важливі тези:
– НАТО готується до контраступу України на весні. І ця фраза ще звучить так: НАТО готує Україну до контрнаступу на весні.
– Допомога Україні фінансова, тренінгова і з бройова: бронетехніка від БМП до тяжких наступальних танків (main battle tank (MBT)), новітньої артилерії та нових систем ПВО. Питання про постачання в Україну бойової авіації на порядку денному наразі не стоїть.

peredplata