Росія втратила вбитими майже всю армію

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Росія втратила вбитими майже всю армію, зібрану перед 24 лютого — розвідка США
Число російських втрат на війні в Україні досягло 188 тисяч осіб, повідомляє британський таблоїд The Sun з посиланням на розвідку США. За даними видання, таку кількість убитих та поранених США представили союзникам на зустрічі міністрів оборони країн НАТО та їх патрнерів, який пройшов 20 січня на американській авіабазі Рамштайн у Південній Німеччині.
Глава об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі визнав, що російська армія вже зазнала “величезної кількості жертв”. Він не назвав точну цифру, але наголосив, що вона вже “значно перевищує 100 тисяч осіб”.
Перед початком війни Росія зосередила біля кордону з Україною приблизно 150 000 військових, повідомляло Міноборони США. За їхніми даними, згодом ці частини перекинули в Україну. Постійний представник США при ОБСЄ Майкл Карпентер перед вторгненням говорив, що Росія могла зібрати на кордоні з Україною від 169 до 190 тисяч військовослужбовців. Таким чином, за 11 місяців війни Росія втратила вбитими та пораненими майже всю армію, зібрану перед 24 лютого.
У вересні президент Володимир Путін оголосив у Росії мобілізацію. На війну в Україні призвали ще 300 тисяч військовослужбовців. Наприкінці жовтня глава Міноборони прозвітував президенту, що завдання щодо мобілізації 300 тисяч військовослужбовців виконано. У грудні Путін сказав, що половина мобілізованих уже перебувала в зоні бойових дій, а 77 тисяч безпосередньо беруть участь у боях.
За даними американської розвідки, Росія змогла мобілізувати лише 250 тисяч людей із 300 тисяч заявлених. Про це також заявив генерал Марк Міллі
Напередодні видання “Медіазона” та “Бі-бі-сі” опублікували регулярну оцінку підтверджених втрат російської армії. За їхніми даними, на 17 січня з числа нових мобілізованих російських новобранців в Україні загинуло 11 662 російських військовослужбовців.
З 1 по 17 січня видання підтвердили загибель 942 російських військовослужбовців з числа мобілізованих лише в районо Бахмута. Таку велику цифру зафіксовано вперше з початку війни. Видання пов’язують високий рівень смертності із відчайдушним прагненням Росії захопити невеличке містечко Бахмут.
Американці також підрахували, що втрати сил вторгнення Володимира Путіна складають, щонайменше 2000 їхніх танків, і тисячі одиниць іншої техніки та артилерії. знищених або захоплених героїчними українцями за 331 день війни.

peredplata