Знищено 61 із 71 російської ракети – Головнокомандувач

Силами і засобами Збройних Сил України та інших складових Сил оборони знищено 61 крилату ракету з 71 та 5 дронів. Про це повідомив Головнокомандувач ЗС України генерал Валерій Залужний, передає УНН.

«З 21:50 9 лютого до 12:00 10 лютого ним здійснено 71 пуск крилатих ракет (Х-101/Х-555 – 43, «Калібр» – 28), а також до 35 ракет комплексу С-300. Крім цього, ворог застосував 7 ударних БПЛА типу “Shahed”. Силами і засобами Збройних Сил України та інших складових Сил оборони знищено 61 крилату ракету ворога та 5 дронів», – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що авіаційні та ракетні атаки були здійснені із застосуванням літаків стратегічної авіації (ТУ-95) з акваторії Каспійського моря і Волгодонська та носіїв крилатих ракет в акваторії Чорного моря. Удари ракетами комплексу С-300 були завдані з районів Бєлгородської області та тимчасово окупованої території Запорізької області в районі Токмак.

Доповнення

Раніше Шмигаль повідомляв, що під час сьогоднішньої ранкової атаки росія випустила більше півсотні крилатих ракет, більшість із яких було збито силами ППО.

Джерело: УНН

peredplata