Президент США Джо Байден з раптовим візитом відвідує столицю України Київ

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з… Брюсселя про Київ :
-Байден в Києві !!!
Президент США Джо Байден перебуває з несподіваним візитом в столиці України Києві. Президент США вперше відвідав Україну з початку російського вторгнення. Своїм візитом Байден підкреслює американську підтримку України та збройної оборони України проти агресії Росії.
За чотири дні до першoї “роковини” вторгнення Росії в Україну президент США Байден перебуває в Києві, щоб висловити підтримку своєму українському колезі Володимиру Зеленському. Це перший візит Байдена в Україну з початку російського вторгнення.
Білий дім зміг замовчувати несподіваний візит, але він не є абсолютно несподіваним. Завтра Байдена очікують у столиці Польщі Варшаві. Там він виступатиме з промовою, в основному про війну в Україні. З огляду на це в різних ЗМІ відбувались різноманітні припущення, чи американський президент зустрінеться з українським колегою в Польщі, чи, навпаки, запланує раптовий візит до Львова…, або іншого українського міста (ближче до кордону з Польщею)… Aле до Києва ?!?
Уявляю, який переполох зараз у Кремлі, у ФСБ, ГРУ, СЗР, МЗС Росії і в редакціях пропагандистьських російських ЗМІ.
Не обманюйтеся, що у Кремлі щось знали про цей візит. Вчора у Солв’йова у Скабеєвої говорили і всі в свинячий голос заявляли, що Байден не ризикне приїхати в Україну. Були припущення, що можливо Байден прибуде у якесь прикордонне містечко України, але в Київ не ризикне. Інша найбільш прийнятна версія була, що Зеленський поїде у Варшаву і там проведе зустріч з Байденом.
У суботу Джо Байден відкрито вечеряв з дружиною у ресторані. У неділюу на сайті Білого дому з’явився розклад робочого дня Джо Байдена на понеділок: ранкова нарада, брифінги, інформаційна підбірка і виліт до Варшави… А в цей час Борт США N° 1 вже перетинав Атлантику.
Якби ще в неділю російські ЗМІ з подачі спецслужб повідомили, що у понеділок вранці президент США прибуде до Києва – візит би, вірогідно, був скасований. А Росія б обов’язково вдалася б до провокацій, аби цей візит зірвати.

peredplata