Буковина і Придністров’я

Буковину від самопроголошеної республіки відділяє кілька кілометрів суші і кордон Молдови.

Тож при спробі збройного конфлікту там рашистські війська можуть увійти на територію Чернівецької області. Зараз там є невеликий військовий контингент, який займається охороною збройних складів у селі Колбасне.

росія, як завжди, робить провокацію, а звинувачує у ній Україну.

Зокрема рашистські ЗМІ повідомляють, що Україна силами «Азову» і ЗСУ готують збройну провокацію проти Придністров’я.

Уряд Молдови не підтверджує цієї інформації. А прем’єр-міністр Дорін Речан заявив, що напад готується, але не з боку України, а з боку росії.

москва готує захопити аеропорт у Кишиневі і висадити там десант.

Також президентка Молдови Майя Санду заявила, що росія готує державний переворот за допомогою акцій протесту опозиції із залученням людей з військовою підготовкою, громадян росії, білорусі, Сербії та Чорногорії. Вони спробують захопити урядові будівлі і замінити владу.

Україна вважає, що Придністров’я, нині окуповане російськими військами, підконтрольне рф. І це є кримінальний анклав, який створює напругу в регіоні.

Президент Зеленський заявив, що Україна готова надати допомогу Молдові. Разом з НАТО за добу можливо відновити цілісність Молдови і ліквідувати кримінальний анклав Придністров’я.

Таким чином буде раз і назавжди знищена небезпека напруги на півдні України та на території Чернівецької області.

До відома. Придністров’я проголосило свою незалежність на початку 1990-х років. За допомогою рф і збройного конфлікту з Молдовою.

Там перебуває кілька тисяч військових росії, які охороняють склад боєприпасів у селі Колбасне.

Є усі підстави вважати, що ці боєприпаси уже непридатні до використання. Бо зберігаються в умовах далеких від ідеальних і дуже довгий час. Ще від раннього Брежнєва. А це 50 і більше років.

З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну ситуація у регіоні загострилася. Були провокації вибухів біля адмінбудівель, держбезпеки, виведення з ладу вежі радіотелецентру.

росія прагнула захопити південь України, аби мати вихід до ПМР. Але їй це не вдалося. Тож Придністров’я повністю відрізане від росії. Туди нема жодного сполучення: ні з води, ні з суші, ні з повітря.

Тож у таких умовах Молдова може з допомогою НАТО і України ліквідувати цей кримінальний анклав і відновити свою цілісність.

І так буде.

Вл. інф.

P.S. 28 лютого проросійська партія «Шор» підбурила тисячі молдован виходити на протести. Головними вимогами до уряду були компенсувати комірне за газ, опалення, електрику. У Кишиневі паралізовано рух громадського транспорту. Також заблоковані в’їзди і виїзди зі столиці Молдови. Мітингарі навіть не пропускають «швидкі» та пожежні авта. Поліції вдалося відтіснити людей від парламенту країни.

Партія “Шор” – політичний молдовський рух, який був сформований у 1998 році. До 3 жовтня 2016 року партія мала назву Громадсько-політичний рух “Рівноправ’я”, але вже 25 вересня в рамках чергового з’їзду партія отримала поточну назву “Шор”.

У Молдові члени “Шор” відомі своїми проросійськими поглядами та підтримкою повномасштабного вторгнення на територію України з боку володимира путіна. Відомо, що після 24 лютого 2022 року її представники відзначилися візитом до Москви для налагодження відносин із керівництвом РФ.

Наразі представники партії регулярно беруть участь в організації мітингів проти чинної влади Молдови. Також відомо про зв’язки партії “Шор” з ФСБ РФ.

Колаж: Факти

peredplata