ВИЩІ ВІЙСЬКОВІ НАВЧАЛЬНІ ЗАКЛАДИ УКРАЇНИ ЗАПРОШУЮТЬ НА НАВЧАННЯ

Військова освіта – твій шанс втілити сміливу мрію! Стати офіцером або сержантом армії, яка щодня набуває міці, якою захоплюється світ.
 
🔹Вибір професій надзвичайно великий, тож кожен знайде фах до душі.
🔹Навчання у військових вишах є безкоштовним, курсанти перебувають на повному державному забезпеченні, а випускникам гарантовано місце подальшої служби.
🔹В центрах комплектування та соціальної підтримки тобі допоможуть із вибором спеціальності та військовим навчальним закладом. А також допоможуть з підготовкою документів і вступом.
 
ВИЩІ ВІЙСЬКОВІ НАВЧАЛЬНІ ЗАКЛАДИ УКРАЇНИ:
 
🔹Харківський національний університет Повітряних сил ім. Івана Кожедуба (http://www.hups.mil.gov.ua/)
за схемою – курсант на офіцерські посади: у підрозділи протиповітряної оборони Сухопутних військ; фахівці з експлуатації та ремонту автоматизованих систем управління військами та озброєнням для військ ППО та авіації; радіоелектронних комплексів та систем озброєння; експлуатації та ремонту комплексів та систем бортового обладнання військових літаків; аеродромно-технічного забезпечення польотів авіації; інженерно-авіаційної служби; морально-психологічного забезпечення у підрозділах, військових частинах Повітряних Сил; енергетики; метрологи.
🔹Військовий інститут Київського національного університету ім. Т. Шевченка (https://mil.univ.kiev.ua/)
за схемою – курсант на офіцерські посади: фахівці з інформаційно-пропагандистського та розвідувальноінформаційного забезпечення діяльності військ (сил); військові журналісти; військові психологи; військові перекладачі; військові фінансисти; фахівці з юрисконсультської роботи (для підрозділів Військової служби правопорядку); цивільно-військового співробітництва; міжнародної інформації; управління діями топогеодезичних і навігаційних підрозділів військ (сил).
🔹Національна академія Сухопутних військ ім. гетьмана П.Сагайдачного (м. Львів) (веб-сайт: https://www.asv.gov.ua/)
за схемою – курсант на офіцерські посади: підрозділів механізованих військ; танкових військ; артилерії; інженерних військ; фахівці з морально-психологічного забезпечення роботи у підрозділах (військових частинах) Сухопутних військ; фахівці з систем та пристроїв ракетних комплексів; комплексів та приладів артилерійської розвідки.
🔹Житомирський військовий інститут ім.
С.П. Корольова (https://www.zvir.zt.ua/)
за схемою – курсант на офіцерські посади: фахівці з систем та засобів радіоелектронної боротьби; захисту інформації з обмеженим доступом та автоматизації її обробки; комп’ютеризованих засобів інформаційного впливу; автоматизованої обробки інформації; роботизованих систем спеціального призначення.
🔹Військова академія (м. Одеса) (http://vaodesa.mil.gov.ua/)
за схемою – курсант на офіцерські посади: підрозділів високомобільних десантних військ; військової розвідки; спеціального призначення; фахівці з продовольчого забезпечення; речового забезпечення; забезпечення ракетним паливом, пальним та мастильними матеріалами; фізичної підготовки та спорту у військах (силах); експлуатації та ремонту ракетно-артилерійського озброєння;
зберігання боєприпасів, вибухових пристроїв, освітлювальних та сигнальних засобів;
експлуатації автомобільної техніки військ.
🔹Військовий інститут танкових військ Національного технічного університету «Харківського політехнічного інституту» (https://www.kpi.kharkov.ua/ukr/tag/institut-tankovih-vijsk/)
за схемою – курсант на офіцерські посади: фахівці танкових військ інженерного профілю; радіаційного, хімічного, біологічного захисту та екологічної безпеки військ.
🔹Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації ім. героїв Крут (http://www.viti.edu.ua/)
за схемою – курсант на офіцерські посади підрозділів військ зв’язку; фахівці з систем військового зв’язку; захисту інформації та кібернетичної безпеки в інформаційнотелекомунікаційних системах; математичного, інформаційного та програмного забезпечення військових інформаційних систем; автоматизованих систем управління військами та озброєнням; організації захисту інформації з обмеженим доступом та автоматизації її обробки; радіоелектронних інформаційних систем.
✔️Термін навчання– 4 роки «бакалавр», 1,5 роки «магістр». По закінченню вищого військового навчального закладу випускники отримують диплом «бакалавр». Їм присвоюється первинне офіцерське звання лейтенант.
ВІЙСЬКОВІ КОЛЕДЖІ СЕРЖАНТСЬКОГО СКЛАДУ ЗА ОСВІТНЬО-КВАЛІФІКАЦІЙНИМ РІВНЕМ “МОЛОДШИЙ БАКАЛАВР”:
🔹Військовий коледж сержантського складу Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного (https://www.asv.gov.ua/?q=vkss);
🔹Військовий коледж сержантського складу Харківського університету Повітряних сил ім. І.Кожедуба (веб-сайт: http://www.hups.mil.gov.ua/vijskovij-koledzh…/);
🔹Військовий коледж сержантського складу Військового інституту телекомунікацій та інформатизації (https://vkss-viti.bitrix24site.ua/);
🔹Відділення військової підготовки Морехідного коледжу технічного флоту Національний університет “Одеська морська академія” ( https://www.omctf.od.ua/).
✔️Термін навчання у військовому коледжу сержантського складу складає 2,5 роки. На курсантів коледжів розповсюджуються ті ж самі пільги, що і на курсантів ВВНЗ. По закінченню військового коледжу випускники отримують диплом «молодшого бакалавра». Їм присвоюється сержантське звання і вони продовжують службу за контрактом або по бажанню поступають поза конкурсом до ВВНЗ на 2-й курс для продовження навчання для отримання офіцерського звання.
 
На зображенні може бути: 3 людини, люди стоять та на відкритому повітрі
Джерело: Чернівецький обласний ТЦК та СП

peredplata