На Буковині священник УПЦ не впустив до храму капелана ПЦУ під час поховання воїна – відео

У селі Валя Кузьмина Волоківської громади Чернівецького району місцевий священник УПЦ не впустив до храму капелана ПЦУ під час поховання воїна.

Про це на своїй фб-сторінці повідомив священник ПЦУ Роман Грищук

“Сьогодні був похорон у с. Валя Кузьмина колишнього Глибоцького району. Хоронили ми воїна, бойового медика Сергія Зав’ялова. Майже одразу після повномасштабного вторгнення пішов захищати Україну. Врятував десятки життів. Ворожа куля знайшла його на Донеччині. Село, у якому він жив, на жаль, окуповане московським патріархатом. Але віддати честь Героєві і помолитися за його упокій – обов’язок кожного християнина і українця! А у випадку капелана – то ще і обов’язковий до виконання послух!” – розповідає Роман Грищук.

Священник каже, що прийшов, віддав шану спочилому, приніс співчуття родині, сказав прощальне слово.

“Все як звично. Уже перед храмом до мене підійшов місцевий священник. Він у приказовому порядку заборонив мені заходити до храму! Я спочатку не повірив своїм вухам! Перепитав, що він сказав. Він повторив. І сказав, що, мовляв, його люди не хочуть, щоб я заходив до їх церкви! Після цього він ще “побожно” прочитав Євангеліє, а у мені все кипіло: як так можна! Я навпаки на похоронах кличу усіх присутніх навіть із інших конфесій заходити до храму, а тут таке!?” – обурюється капелан.

“Дякую родині, що провела мене через усе подвір’я, вибачалася за настоятеля, подала поману! Дякую чоловікові, не знаю імені, який був свідком цього, і сказав: “Як наганяє? Він таки дограється, що ми самі його звідси винесем!”

Міг я, звичайно, включити черговий раз методи Івана Хрестителя, але трошки уже “морально замучився”! Навіщо мені розказувати про свободу тим, хто не прагне свободи, хто не знає, що з нею робити?” – написав Роман Грищук.

Раніше повідомлялося, що у селі на Буковині священник УПЦ не впустив до храму тіло військового.

peredplata