На 14,5 років ув’язнили контррозвідника СБУ з Кіровоградщини, який здав аеродром «Канатове»

 
32-річний Сергій Говоруха родом з колишнього Знам’янського району. З 2013 року служив у внутрішніх військ України. Кілька разів брав участь в АТО, де отримав поранення.
З 2019 року працював оперуповноваженим Департаменту військової контррозвідки СБУ у Херсоні. Наприкінці вересня 2021 року Сергія Говоруху перевели до Кропивницького, де він став старшим оперуповноваженим. Але того року ще в Херсоні від одного з військовослужбовців отримав пошту спецслужби рф, яка просила надавати інформацію по оборонній сфері України.
28 грудня 2021 року Говоруха з власної поштової скриньки на rambler.ru написав представнику спецслужби рф і запропонував за плату таємну інформацію.
Як йдеться у вироку суду, протягом січня-лютого 2022-го року чоловік передав дані, зокрема, про створення тероборони, інформацію щодо кількісного складу, розміщення у Кропивницькому складів з боєприпасами, відомості про військові частини на Кіровоградщині. За це отримав 17 098 гривень.
Після початку повномасштабного вторгнення, з 24 по 28 лютого, перебуваючи на аеродромі, передав інформацію про місцезнаходження військових літаків, їхню кількість та забезпечення боєприпасами.
Торік 28 лютого зрадника затримали у Кропивницькому.
У суді чоловік свою вину заперечував. Однак, з огляду на докази, зокрема, листування зі спецслужбами рф, суд встановив, що Говоруха скоїв державну зраду. Сергію Говорусі призначили покарання — 14 років та 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією усього належного йому майна. Вирок може бути оскаржений в апеляційному суді.
Джерело: Кіровоградська правда

peredplata