Зеленський провів Ставку: ухвалили рішення щодо Бахмута

Володимрр Зеленський, фото ОП

Президент Володимир Зеленський 14 березня провів чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача, на якому розглядалась оборона на Бахмутському напрямку.

Джерело: пресслужба Офісу президента

Дослівно: “Розглянувши перебіг оборонної операції на Бахмутському напрямку, усі члени Ставки висловили спільну позицію щодо подальшого утримання й захисту міста Бахмута”.

Деталі: На засіданні також проаналізували забезпечення озброєнням і боєприпасами підрозділів сил оборони на передовій.

Окремо було обговорено темпи та обсяги надходження техніки й озброєння від партнерів України та їх розподіл по угрупованнях військ.

Члени Ставки заслухали доповіді головнокомандувача ЗСУ й командувачів оперативно-стратегічних угруповань військ про актуальну ситуацію на фронті.

Передісторія:

  • 13 березня командувач Сухопутних військ Олександр Сирський повідомив, що ситуація довкола Бахмута у Донецькій області складна – окупанти не полишають спроб прорвати оборону і просунутися у центр міста, але несуть великі втрати.
  • Пізніше  Зеленський відзначив, що на сході України наразі дуже “жорстко і болісно”, але там вирішується майбутнє країни.
  • Оборона Бахмута має надважливе стратегічне значення – Залужний 

    Оборона Бахмута має надважливе стратегічне значення – Залужний 

     

    Головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний вважає, що оборона Бахмута стримує ворога і є ключовою для стійкості всього фронту. 

    Джерело: Залужний у Facebook

    Пряма мова: “Шаную міцність, хоробрість та незламність наших воїнів у Бахмуті.

    Оборонна операція на цьому напрямку має надважливе стратегічне значення для стримування ворога. Вона ключова у стійкості оборони всього фронту”.

    Деталі: Головнокомандувач подякував захисникам і захисницям, які даають гідну відсіч окупантам.

    Нагадаємо: 

    • Президент Володимир Зеленський 14 березня провів чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача, на якому розглядалась оборона на Бахмутському напрямку.
    • Усі члени Ставки висловили спільну позицію щодо подальшого утримання й захисту Бахмута.

peredplata