“Купіть те, що найбільше потрібно для ЗСУ”, – до Чернівців зі Швеції пригнали три автівки для наших воїнів

Купіть те, що найбільше потрібно для ЗСУ: історія про шведа, який дуже любив Україну
Троє шведів Андерс Банке, Магнус Польсон, Ола Тедін та англієць Крістофер Маріс особисто привезли прямісінько зі Швеції три автомобілі для наших захисників. Історія їхньої закупівлі надзвичайно зворушлива.
Товариш Андерса Рік Шерстен був паліативним хворим – у нього діагностували рак. Він знав, що йому залишилось жити недовго. Відтак Рік попросив своїх друзів не нести на його похорон ніяких квітів. Попри те, що він не мав жодних зв’язків з Україною, чоловік дуже за нас вболівав. Тож, у разі його смерті, за зібрані друзями кошти просив придбати те, що необхідно українським захисникам.
 За ці гроші Андерс Банке придбав три автомобілі для наших військових. Сьогодні, за сприяння начальника Чернівецької ОВА Руслана Запаранюка, військовим передали два авто, наповнених медикаментами, маскувальними сітками, монокулярами та перископами. Третій автомобіль наразі фарбують, тож незабаром його теж відправлять на передову.
У пам’ять про Ріка, на передній панелі авто помістили табличку з його іменем, датами народження та смерті, а також написом «Слава ЗСУ!».
Варто зазначити, що це вже не перша допомога, яку Андерс передав нашим військовим.
 «Оскільки я режисер, який займається воєнним екшеном, в мене були контакти з військовими з України. Коли ви кілька місяців, пів року живете з воїнами, коли знімаєте їхній побут, то ці люди стають тобі дуже близьким. І от після 24 лютого я одразу набрав товаришів, аби запитати, як в них справи та яка потрібна допомога. Кинувши клич через Facebook, мені вдалось зібрати близько чотирьох тонн вантажу для захисників Києва. Це були і форма, і амуніція, оскільки тоді важко було щось знайти в Україні.
Уся Швеція дуже вболіває за Україну і ми хочемо, щоб війна якнайшвидше закінчилась вашою перемогою», – розповів Андерс Банке.
🙏 «Дякую усьому шведському народу за підтримку України, наших військових у боротьбі з російськими окупантами. Це дуже важлива і відчутна допомога.
Ми відчуваємо цю підтримку. Віримо, що у найближчому майбутньому ми поборемо цього ворога.
Користуючись нагодою, хочу вас запросити після нашої Перемоги до Чернівців із вашими родинами, щоб ми вам показали нову Україну», – сказав Руслан Запаранюк.
Джерело: Чернівецька ОВА
 
 
 
 
 
 
 

peredplata