15 млн гривень одноразової допомоги родинам загиблих військових: як отримати у Чернівецькій області

ВИПЛАТА ОДНОРАЗОВОЇ ГРОШОВОЇ ДОПОМОГИ РОДИНАМ ЗАГИБЛИХ ВІЙСЬКОВИХ

В Чернівецькій області сім’ї загиблих захисників гарантовано отримують виплату у розмірі 15 млн гривень, яка розподіляються між членами сім’ї загиблого, батьками та утриманцями.

Виплата одноразового грошового забезпечення здійснюється поетапно, на першому етапі – 1/5 від призначеної суми.
Залишок, тобто 4/5 від призначеної суми, виплачується щомісячно, частинами впродовж 40 наступних місяців.

Для отримання одноразової грошової допомоги насамперед необхідно звернутись до найближчого районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки області, не прив’язуючись до місця реєстрації.
Чернівецьким обласним ТЦК та СП здійснюється перевірка отриманих від районних (міського) ТЦК та СП документів та готується висновок, який направляється на розгляд комісії Міністерства оборони України.

Нагадуємо, що в Чернівецькому обласному ТЦК та СП надаються консультації з питань соціального забезпечення членів сімей загиблих військовослужбовців: 050 088 20 55

Дзвінки приймаються щоденно, крім суботи та неділі, з 10:00 по 13:00 та з 14:00 по 16:00).

Довідково: призначення та виплата одноразової грошової допомоги сім’ям загиблих військовослужбовців здійснюється відповідно до наказу Міністерства оборони України від 25.01.2023 року № 45, який затверджує Порядок і умови призначення та виплати одноразової грошової допомоги в разі загибелі (смерті) військовослужбовців Збройних Сил України в період дії воєнного стану.

Джерело: пресслужба Чернівецького ОТЦК та СП

peredplata