“Справжній термінатор”. Військовий з Чернівців попри поранення виконав бойове завдання та допоміг побратиму

Кулеметник Михайло Бордіян з Чернівців під час зачистки ворожих позицій та обстрілу отримав кілька поранень. Водночас продовжував виконувати бойове завдання та надавав першу невідкладну допомогу побратиму.

Про це на Facebook-сторінці повідомив командир Михайла Назарій Кішак.

Михайло з позивним “Святий” був у складі групи, яка зачищувала ворожі позиції поблизу Вугледару. Вранці він отримав осколкові поранення, але до обіду продовжував працювати. Командир хотів евакуювати його, щоб не наражати на небезпеку Михайла та побратимів. Але боєць доповів у рацію, щоб евакуацію скасували, бо “поранення незначне” і він продовжує роботу у складі групи.

Коли військові виконали завдання та повертались, потрапили під мінометний обстріл. Уламок міни потрапив Михайлу в ногу та роздробив коліно. Але військовий надавав першу невідкладну допомогу побратиму.

“Та навіть у цей момент він думав про себе в останню чергу. Незабаром Святого вдалося евакуювати та надати медичну допомогу. Непримітний на перший погляд хлопчина із щирою посмішкою та світлими очима справжній термінатор. І це не через те, що може взяти зброї на себе більше можливого, а через те, що бореться до кінця. Коли піхоті важко, до роботи береться “Святий”, — написав Кішак.

Джерело: Суспільне Буковина

peredplata