На Буковині затримали трьох чоловіків, які організували нелегальний трансфер чоловіків до Румунії

22 квітня поліцейські викрили трьох буковинців, які за грошову винагороду в розмірі від 3500 до 4000 євро з особи, організували нелегальний трансфер чоловіків призивного віку до Республіки Румунія. Слідчі поліції вже повідомили фігурантам про підозри в скоєному злочині та звернулися до суду з клопотанням про обрання їм запобіжних заходів. 

Протиправну діяльність трьох жителів області задокументували слідчі відділення № 1 (м. Сторожинець) Чернівецького районного управління поліції спільно з працівниками Державної прикордонної служби України.

Під час досудового розслідування, поліцейські з’ясували, що 47-річний чернівчанин, за попередньою змовою із двома жителями Чудейської громади, віком 30 та 36 роки, підшукували чоловіків, які мали намір виїхати за межі України. Зловмисники за грошову винагороду у розмірі від 3500-4000 євро за одну особу допомагали перетнути державний кордон 2 ухилянтам.

Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Сторожинецького відділу Чернівецької окружної прокуратури повідомили фігурантам про підозри у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання про обрання зловмисникам запобіжних заходів. Триває досудове розслідування.

Джерело: відділ комунікації поліції Чернівецької області

peredplata