Пригожин розбушувався…

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
– Легітимна влада в Росії явно переходить в руки пригожинських терористів
ПВК “Вагнер” і Євгеній Пригожин відкрито знищують монополію держави на оборону і захист країни та функціонування регіональних інститутів. Урядові структури для них вже не указ. Ось вона “анархія – мать порядку”!
Я не знаю хто у Євгенія Пригожина відповідає за Media та PR у його компанії “Вагнер”, але слід відверто визнати, що робить він своє ремесло у порівнянні з МО РФ і Кремлівським пулом непогано. Просто професійна цікавість – хто це?
Зазначу перше – Пригожин не злазить з соціальних медіа-майданчиків, які тільки є. Youtube, Telegram, Tik Tok, Twitter, Facebook… він усюди там присутній і щодня робить якісь скандальні й резонансні заяви.
Усі ж пам`ятають як Євгеній Пригожин “опускав” Шойгу і Герасимова. Дісталось і самому Путіну, якого Пригожин назвав “кремлівським мудаком”.
Після виходу з Бахмута очільник головорізів ПВК “Вагнер” звинуватив підрозділи Кадирова у бездіяльності. Кадиров дуже гнівно відреагував на випад Пригожина і запропонував “забити стрєлку” для розборок. У відповідь три командири без зайвих реверансів послали Кадирова і його посіпак. Найжорсткішою була відповідь фактичного командира ПВК, колишнього полковника ГРУ, запеклого нациста Дмітрія Уткіна з позивним “Вагнер”. Він написав, що “вагнерівці” готові зустрітися (зітнутись) з “кадирівцями” зі броєю в руках і битимуться до останньої краплі крові. І пригадав Кадирову 1 і 2 Чеченські війни. Такого ляпаса Кадирову ще ніхто не давав.
А сам Євгеній Пригожин тим часом без будь-яких перепон провів мобілізаційне турне по найбільших містах Росії під лозунгом “Родина в опасности!” , де він зустрівся з журналістами і своїми симпатиками.
Ще один щигель по лобі днями знову дістали Шойгу і Герасимов у зв`язку з подіями на Білгородщині. Пригожин заявив, що бійці ПВК “Вагнер” готові стати на захист жителів Білгородщини, якщо Шойгу і Герасимов самі не можуть організувати такий захист.
Черговий ляпас від Євгенія Пригожина сьогодні дістався губернатору Білгородської області Вячеславу Гладкову.
Главарь ПВК “Вагнер” Пригожин відгукнувся на звернення повстанців із Легіону “Свобода Росії” та РДК, виступивши із зустрічною пропозицією до Дениса Нікітіна (командира РДК). Він готовий послати свого високопоставленого заступника Дмітрія Уткіна до зазначеного місця за полоненими, якщо від цього до 17:00 відмовиться губернатор Білгородської області Гладков. (Нікітін і Уткін є колишніми офіцерами ГРУ). Повідомлення було опубліковано на каналі Telegram прес-службою ватажка ПВК (https://t.me/concordgroup_official/1137).
Ба більше того! Пригожин настільки охамів, що виступив із пропозицією і до Володимира Зеленського – ватажок ПВК готовий особисто приїхати в будь-яке місце у Білгородській області за полоненими, якщо на зустріч приїде президент України.
Від такого нечуваного нахабства дух перехопило навіть у Ігоря Гіркіна-Стрєлкова. За його словами, зустріч буде аналогом переговорів російського прем’єра Черномирдіна з Шамілем Басаєвим під час першої Чеченської війни.
P.S. Хтось мені може дорікнути зацікавленістю до особи Пригожина і його зухвалих витівок. Спробую пояснити. Якщо тяжко зрозуміти логіку подій у ворожій державі – слід розібратися хто, які особистості і персонажі взаємодіють між собою і як взаємодіють? А Пригожин сьогодні доволі гучний персонаж в російському інформаційному просторі. Цікаво і корисно також зрозуміти яка роль йому відводится у російському суспільстві?

peredplata