Українські й російські журналісти вимагають розслідування загибелі на сході журналістів та звільнення полонених

Українські й російські журналісти вимагають розслідування загибелі на сході журналістів та звільнення полоненихПредставники журналістських організацій України (Національна спілка журналістів України та Незалежна медіа-профспілка України) і Російської Федерації (Союз журналістів Росії) на зустрічі 26 вересня 2014 в Бюро Представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ в у Відні засудили випадки загибелі, побиттів і затримань журналістів в зоні військового конфлікту на сході України.

У спільній заяві відзначається, що з травня 2014 загинули журналісти Андреа Рокелле, Андрій Миронов, Антон Волошин, Ігор Корнелюк, Анатолій Клян і Андрій Стенін.

Були затримані десятки журналістів, з яких продовжують утримуватися Юрій Лелявський, Роман Черемський, Валерій Макеєв, Єгор Воробйов, Олександр Білокобильскій та Сергій Сакадинський.

Десятки працівників ЗМІ зазнають труднощів при виконанні своїх професійних обов\’язків.

Представники журналістських організацій України та Росії вважають неприпустимим перешкоджання професійній роботі журналістів і закликають до негайного розслідування фактів загибелі всіх журналістів, а також до невідкладного звільнення всіх затриманих працівників ЗМІ.

Учасники зустрічі домовилися продовжувати спільні зустрічі та співпраця, а також докладати необхідних зусиль в питаннях забезпечення безпеки журналістів, розвитку професійних ЗМІ та де-ескалації конфлікту на Україну.

peredplata