Заяви Захарченка про Дебальцеве свідчить про спроби РФ і терористів зірвати домовленості щодо припинення вогню – РНБО

 Заяви Захарченка про Дебальцеве свідчить про спроби РФ і терористів зірвати домовленості щодо припинення вогню - РНБОРосійські військові, намагаючись прорвати українську оборону, другу добу ведуть обстріл м. Дебальцевого (Донецька обл.), що підтверджують знімки супутників спостереження з космосу, наголошують у Раді національної безпеки і оборони.

\”Російсько-терористичні війська, не маючи можливості прорвати оборону українських військових, другу добу ведуть артилерійський вогонь по житлових кварталах Дебальцевого з використанням важкої гаубичної артилерії і систем залпового вогню. Супутники спостереження зафіксували чорне димова хмара, що закриває весь місто. Навіть знімки з космосу фіксують масштабність злочинів проти людяності російських військових і підконтрольних їм терористичних угруповань\”, – йдеться в заяві прес-служби РНБО, поширеній у суботу.

У заяві також зазначено, що противник, незважаючи на мінські домовленості, намагається \”зрівняти з землею Дебальцеве, усвідомлюючи, що в місті залишилося багато мирних жителів\”.

\”Більше того, представник терористичної організації \”ДНР\” Олександр Захарченко заявляє про невизнання мінських домовленостей і продовження бойових дій, зокрема, ведення вогню по Дебальцевому, що є ще одним доказом неприхованих спроб РФ і підконтрольних їй терористів зірвати домовленості щодо припинення вогню і мирного шляху зупинення агресії\”, – зазначає прес-служба РНБО.

Раніше глава \”ДНР\” О.Захарченко заявив про припинення вогню на всій території самопроголошеної республіки, за винятком Дебальцевого. \”Ми припинили вогонь на всій території \”ДНР\”, виключаючи внутрішні райони – Дебальцеве. У мінських угодах про Дебальцеве немає ані слова\”, – сказав він журналістам.

peredplata