Поранений, якого закрив собою чернівецький лікар-хірург Владислав Трепко, житиме

Батьки загиблого лікаря кажуть, що побратими Влада їм як рідні.
Уся 30-та бригада, у якій служив чернівецький лікар-хірург Влад Трепко, вийшла з Дебальцевого і перше, що зробили, – зателефонували батькам Владислава, який загинув, намагаючись врятувати пораненого.

– Учора хлопці подзвонили нам і сказали, що всі живі і здорові. Ми дуже раді за кожного з них, – каже Ніна Трепко, мама Владислава. – Хлопці по черзі брали трубку і повторювали: «Вибачте, що не змогли вберегти вашого сина…». Та кожен із них тепер для нас рідний, за кожного болить серце. Слава Богу, що ці діти вийшли з того пекла живими.

– Також військові побратими сина розповіли, що вижив поранений, якого того трагічного дня – 12 лютого – рятував наш Влад, – продовжує Віталій Трепко . – У нього була надважка травма – ушкоджений хребет. Думали, він буде «200-им»… А син ще під кулями у полі запустив його серце, загрузив у «швидку» і пообіцяв, що житиме. Коли почався обстріл, Владька собою закрив пораненого бійця. Думаю, надаючи йому допомогу, він зняв бронежилет, щоб було зручніше. Саме тому осколки снаряду «прошили» все його тіло… Але хлопчина, якого так самовіддано рятував Влад, уже в безпеці. Він буде жити – саме цього так хотів наш синочок!
Джерело

peredplata