Зброю Україні мають постачати Британія, Франція і США

Зброю Україні мають постачати Британія, Франція і СШАРосія не використала шанс до перемир’я після Мінська-2, тому наразі варто говорити про впровадження більш жорстких санкцій і доставки зброї.

Про це сказав депутат Європарламента Яцек Саріуш-Вольський в ефірі Radio Lodz пише Европейська правда.

За його словами, події навоколо Дебальцево і те, що сепаратисти намагаються пробити собі дорогу до Криму через Маріуполь, показують, що шанс, даний Мінськом-2, Росія не використала.

\”Тому в Брюсселі мають зрозуміти, що настав час до чергових більш тяжких санкцій і інших заходів. І тут я маю на увазі поставки зброї\”, – сказав євродепутат.

Потрібно перейти від політики замирення до політики стримування, цього можна досягти, за його словами, за допомогою секторальних санкцій.

Щодо постачання зброї, то депутат переконаний, що постачати її мають ті країни, які її мають.

\”Тут йдеться про високотехнологічну зброю: високоточні ракети, протитанкове, протиповітряне обладнання – зброя, яку в Європі мають головним чином французи, англійці. І американці\”, – наголосив Саріуш-Вольський.

Однак, за його словами, це не питання компетенції ЄС, кожна країна-член має сама вирішувати, постачати чи не постачати Україні зброю. В той же час він нагадав, що в липні минулого року ЄС скасував ембарго на поставки зброї країнами-членами.

\”Було б добре, якби з’явилась коаліція держав, які готові постачати зброю\”, – наголосив Саріуш-Вольський.

peredplata