«Усмішки на стомлених обличчях воїнів»

«Усмішки на стомлених обличчях воїнів»Сьогодні Україна переживає надзвичайно важкі часи – часи війни. Сміливі українські чоловіки йдуть воювати на Схід країни, де точаться бої. Безсумнівно, цих людей можна назвати Героями.

Численні волонтери і небайдужі люди збирають кошти, щоб допомогти вітчизняним солдатам на війні, та далеко не кожен має змогу надати допомогу воїнам, що після важких поранень були відправлені додому. Стомлені хлопці лежать в госпіталях, не знаючи, чи знайдуть кошти на лікування. Така несправедливість надзвичайно обурює всіх, зокрема і депутатів Чернівецької міської учнівської ради. Що тут можуть зробити звичайні школярі? Не маючи власного заробітку, надати фінансову допомогу ми не в силі, проте цілком спроможні подарувати Героям моральну підтримку, адже це неабияк важливо.
Очікувалось, що атмосфера у військовому госпіталі буде дещо гнітючою. Ми чекали побачити стомлених та заляканих війною чоловіків, а натомість зустріли світлі обличчя та привітні посмішки. Просто не віриться, що такі оптимістично налаштовані люди ще недавно тримали в руках зброю і безстрашно дивилися в очі смерті. Воїни радо відповідали на наші питання, усміхалися та залюбки фотографувалися. Про свої поранення говорять розважливо, неначе це якась дрібниця. В черговий раз ми здивувалися – мужність українських чоловіків не має меж. Депутати подарували військовим шоколад, книжки «Відверто про Україну», де описані враження української молоді про різні міста України, та яскраві плакати в підтримку. Пообіцявши повернутись, ми покинули військовий госпіталь з дивним почуттям на душі. Важко дивитися в ці веселі очі ще зовсім молодих хлопців, знаючи, що за ними ховається страшний досвід війни. Ми щиро сподіваємося, що скоро всі воїни зможуть повернутися до спокійного життя абсолютно здоровими під чистим, мирним небом.

peredplata