Чи віддамо російським загарбникам дорогу з Донбасу на Крим?

Чи віддамо російським загарбникам дорогу з Донбасу на Крим?Вчора прочитав гарний блог у ЖЖ Оленки Білозерської (боєць Правого сектору), яка закликала не слухати високопосадових військових чиновників Генштабу ма Міноборони, штабних щурів…, а слухати зведення гідрометеослужби. Бо як тільки-но грунт підсохне і танки й інша техніка не будуть грузнути в багні – наступним містом загарбання російськими сепаратистами-терористами стане Маріуполь, – вважає Олена Білозерська.

Я не панікер і не песиміст. Я – реаліст і поділяю думку Олени Білозерської. Якщо глянути на карту розмежування військ після захоплення терористами Дебальцевого – фронт на тому участку вирівняно. Ба більше – терористи оголили залізничний вузол і здобули дорогу М04, яка сполучає Дебальцеве з Донецьком. Тепер гляньте ще раз на карти РНБО. Зверніть увагу на стратегічну автотрасу Н20. Вона рівненько поєднує з півночі на південь Донецьк з Маріуполем. Там зараз між нашими військами і сепаратистами розлога дуга. Тому якщо її сепаратисти вирівняють – загарбники зможуть контролювати цю важливу автотрасу (Н20). А відтак, якщо загарбникам (не дай Бог) вдасться оволодіти Маріуполем – далі слідуватимуть взяття під контроль автотраси Е58, яка веде на Бердянськ, Мелітополь і сполучається з автострадою Е105. А траса Е105 – це прямий сухопутний шлях на Кримський півострів через Якимівку, Новоолексіївку, Чонгар, Медведівку, Джанкой, Сімферополь, Севастополь…
І лише після цього етапу російської агресії можна буде сподіватись, що експансія наших земель на деякий час буде припинена. Тому не варто дослуховуватись до колискових пісеньок міністра закордонних справ Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра, що все, буцім, вщухло, настало перемир\’я і миротворчі збройні підрозділи ЄС – EUFOR – Україні вже нідочого. Мовляв, місія ОБСЄ тепер і сама впорається.
Дай боже щоб я помилився, але чудес на війні не буває. А вірити в мудрість та твердість українського військового керівництва – себе дурити.

Ростислав Демчук

peredplata