Генштаб розслідує загибель чотирьох бійців \”Правого сектора\”

Генштаб розслідує загибель чотирьох бійців "Правого сектора"У Генштабі ЗС України розслідують, як бійці \”Правого сектора\”, які не належать до ЗСУ, потрапили на передовій.
Про це на брифінгу повідомив представник Адміністрації президента України з питань АТО, полковник Андрій Лисенко.

\”Щодо інциденту, який стався позавчора, коли згадувалась назва однієї з організацій (вочевидь, йдеться про ДУК \”Правий сектор\” та загибель чотирьох бійців в районі шахти Бутівка, – ред.). Як мені повідомили, у Генштабі ЗСУ зараз триває розслідування, яким чином люди, які не відносяться до ЗСУ, без відповідного дозволу знаходилися в тому місці. Тому що найголовніше завдання для наших воїнів – це забезпечення безпеки, в тому числі і для мирного населення, і для волонтерів, які також бувають на позиціях наших підрозділів\”, – сказав Лисенко, зазначивши, що присутність волонтерів на позиціях узгоджується зі штабом АТО.

\”Щодо цього інциденту проводиться розслідування. Поки у нас даних немає\”, – сказав речник АТО.

\”Загибель людей на передовій обурила суспільство. Кожна людина, кожен українець, який зі зброєю в руках, або волонтер загинув від рук окупантів – є справжнім українцем, героєм. Тому порівнювати, що хтось більш патріотичний, а хтось менше – недоцільно. Ми всі зараз перебуваємо під впливом цього конфлікту – хтось на інформаційному фронті, хтось на передовій, хтось в тилу. Тому будь-який українець, що загинув – це наша людина. Слава героям!\” – підсумував Лисенко.

Нагадаємо, 12 червня на шахті Бутівка під Донецьком загинули четверо бійців \”Правого сектору\”.
Джерело: gazeta

peredplata