Наступ на Україну повинен початися в найближчі кілька тижнів

Наступ на Україну повинен початися в найближчі кілька тижнівРосійський військовий експерт пояснив логіку маневрів російської армії

У суботу, 27 серпня, екіпажі Повітряно-космічних сил, Західного і Центрального військових округів армії Росії приступили до перебазування авіаційної техніки на оперативні аеродроми Південного військового округу для участі в рамках раптової перевірки бойової готовності військ. Про це повідомило міністерство оборони РФ, пояснивши, що, серед іншого, авіація, в рамках масштабних військових навчань, організованих Росією біля кордонів с Україною. Кількість російських військ, задіяних у раптовій перевірці боєготовності, становить близько 100 тисяч осіб. За словами російського військового експерта Павла Фельгенгауера, логіка військових приготувань говорить про те, що масштабний конфлікт з Україною повинен початися протягом найближчих декількох тижнів.

Російські війська приведені в повну бойову готовність і просуваються до кордонів України — це факт. Безсумнівно, це – брязкання зброєю, але зрозуміло, що можна чекати і повноцінного збройного конфлікту. За логікою, він повинен був би початися в найближчі кілька тижнів. Але, знову ж таки, він може і не розпочатися. І тоді незрозуміло, навіщо все це організовується, тому що сили висуваються дуже серйозні – з цими бомбами, ракетами, торпедами.

Резервістів у значній кількості поки що не залучають. Хіба що в тилу їх будуть використовувати, при територіальній обороні. У нас немає підготовлених резервістів у значній кількості. Але ті, хто відслужили в збройних силах, повинні, звичайно, бути готові до ведення бойових дій. Для них і зброя якась є, і її дуже багато. Хоча мобілізація необов\’язкова. І без неї Росія може зібрати більше 100 тис.

Силами на Донбасі (Першого і Другого корпусів так званих ДНР і ЛНР, – \”Апостроф\”) командують наші генерали. Усі вони підпорядковані і перебувають на тиловому забезпеченні російських збройних сил, якщо точніше — Південного військового округу. Тобто фактично це — війська Південного округу. Самостійно вони, звичайно, нічого принципово нового зробити не можуть, хіба що почати. Тому що без прямої серйозної підтримки, без авіації, ці два корпуси, які знаходяться Донбасі, зламати українську оборону не зможуть. Можливе підключення повітряного десанту. Але все це — оперативні плани, а я з ними не знайомий.

Все це — дуже небезпечні дії. Але чи буде війна — подивимося. Недовго гадати залишилося. Можливі різні варіанти. У цій ситуації головним для Росії буде досягти стратегічної і тактичної несподіванки. І якщо вона цього не зробить зараз, потім буде пізно. Оскільки до жовтня через дощі, черговий осінній призов доведеться згортати повномасштабні операції.
Павел Фельгенгауэр, російський військовий експерт

Джерело

peredplata