ТЕРМІНОВО! “Будьте напоготові щосекунди!”: Щойно секретар РНБО Олександр Турчинов зробив шокуюче звернення до українців

ТЕРМІНОВО! “Будьте напоготові щосекунди!”: Щойно секретар РНБО Олександр Турчинов зробив шокуюче звернення до українцівРосія розгорнула вздовж кордону з Україною та в Криму наступальні підрозділи та озброєння, від наказу про наступ до масштабного вторгнення в Україну мине 2-3 години

Про це заявив секретар Ради нацбезпеки та оборони Олександр Турчинов, передає Еспресо.TV.

“Російські підрозділи поблизу державного кордону спроможні впродовж 2-3 годин вторгнутися на територію нашої держави. У разі прийняття Москвою політичного рішення щодо розширення масштабів збройної агресії проти України 1-й та 2-й армійські корпуси вестимуть наступальні дії при посиленні російськими регулярними військами”, – сказав Турочинов.

Секретар РНБО уточнив, які саме підрозділи розгортають і посилюють росіяни поблизу українського кордону.

“Уздовж кордону з Україною розгортається 3 нових дивізії: 3-я, 114-а та 150-та, які є з’єднаннями в складі додатково розгорнутих останніми роками трьох армій: 1-ї гвардійської танкової, 20-ї та 8-ї загальновійськових армій. Таке потужне військове угруповання має виключно наступальний характер. Вздовж кордону розгорнуто наземне угруповання до 50 тис. військових без урахування бойовиків 1-го та 2-го армійських корпусів на окупованому Донбасі”, – сказав голова РНБО.

Турчинов також зауважив, що збільшення чисельності військових триває на окупованих територіях Донеччини та Луганщини.

“Триває публічна анонсованість збільшення чисельності 1-го та 2-го армійських корпусів на окупованому Донбасі з 35 тис. до 50 тис. людей. При цьому здійснюється гучна інформаційна кампанія щодо набору особового складу, яка, на думку експертів, має замаскувати перекидання на Донбас кадрових військовослужбовців і найманців з Росії”, – сказав Турчинов.

Крім того, за словами голови РНБО, в Криму наступальні підрозділи та озброєння перебувають у бойовій готовності.

“Командування ЗС РФ підтримує в постійній готовності підрозділи угруповання “Північ”, розгорнуті на півночі окупованого Криму. На півострові розміщено наступальне озброєння, в тому числі ракети, які можуть нести ядерні бойові частини”, – додав секретар Ради нацбезпеки.

Турчинов нагадав, що указом президента Росії Володимира Путіна з 1 липня 2017 року збільшується чисельність військовослужбовців ЗС РФ, яка складатиме майже 1,9 млн осіб. Також розширено набір до окремих військових навчальних закладів Росії, курсантів яких залучають до бойових дій у ОРДЛО.

Джерело

peredplata