На Буковині створено Раду Оборони

До Ради Оборони увійшли представники силових структур і структурних підрозділів виконавчої влади Буковини. Про це повідомили сьогодні на засіданні Ради Оборони, проведення якого ініціював Чернівецький обласний військовий комісар Віталій Чурай.

На початку засідання Ради Оборони до присутніх звернувся обласний військовий комісар Віталій Чурай: «Незважаючи на те, що Чернівецька область не входить в перелік областей, де вводиться режим воєнного стану, ситуація показує, що нам треба готуватися до гіршого. РФ веде свою агресивну політику і продовжує нарощувати свої зусилля, в тому числі – військові. І якщо вона побачить, що Україна нічого не робить у відповідь і не готова до викликів, які йдуть з Півночі, то відповідно можуть бути дуже-дуже негативні наслідки. І тому наше завдання – показати, що ми хочемо і спроможні захищати нашу Батьківщину і її майбутнє. Що стосується питань проведення мобілізації, то згідно Закону України «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» «чітко вказано, що проведення часткової або загальної мобілізації буде оголошено Указом Президента і в разі необхідності буде проведено, але на сьогоднішній день, на цю хвилину такого Указу немає».

У той же час, за словами комісара, проводяться заходи щодо підвищення бойової готовності ЗСУ для адекватного реагування на дії агресора. Зокрема, Чернівецький обласний військовий комісаріат готується до навчальних зборів оперативного резерву першої та другої черги.

Джерело: https://chernivtsi.online/archives/4958

peredplata