Спроба прориву на Донбасі: важкі бої і втрати української армії

Проросійські сили на Донбасі у вівторок зранку пішли у наступ неподалік від ділянки розведення у Золотому. Штаб ООС повідомляє про важкі бої і втрати.

“Сьогодні, зранку 18 лютого збройні формування Російської Федерації атакували позиції підрозділів Об’єднаних сил поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське, Хутір Вільний”, – йдеться у повідомленні пресцентру ООС.

Супротивник застосував різне озброєння: від гранатометів і крупнокаліберних кулеметів до важких 120-мм мінометів.

“Під вогневим прикриттям російські окупанти перейшли до активних наступальних дій та здійснили спробу просування через лінію розмежування”, – відзначають у штабі ООС.

“Станом на зараз триває бій. На жаль, внаслідок ворожих обстрілів українські захисники понесли втрати”, – додають там.

Кількість втрат поки що не уточнюють.

У штабі ООС також повідомляють, що українська армія “дає адекватну відповідь” і веде вогонь у відповідь.

Втрати супротивника уточнюються.

Найбільший бій з 2018 року

Раніше про бій на Донбасі написав журналіст Юрій Бутусов.

“Сьогодні о 5 ранку російські війська атакували українські опорні пункти в районі Золотого, зараз з 5 години йде безперервний важкий бій із застосуванням всіх видів зброї, включаючи артилерію калібру 152 мм, міномети 120 мм”, – повідомив він.

За його даними, загострення сталося біля ділянки розведення Золоте-Оріхове-Новотошківка, де позиції утримують бійці 72-ї і 93-ї бригад.

“На одному з опорних пунктів був ближній бій з російською штурмовою групою. Наша артилерія відкрила вогонь у відповідь, підтягуються резерви”, – додав Юрій Бутусов.

За його оцінками, це найбільше загострення з 2018 року.

peredplata