На Буковині незважаючи на карантин триває набір на службу до ЗСУ

Комісаріати області продовжують роботу з громадянами щодо проходження військової служби за контрактом, адже потреба захисту країни залишається актуальною. Відбір кандидатів здійснюється із дотриманнямобмежень, пов’язаних з епідемічною ситуацією та наданням попередніх консультацій за телефоном. Про це інформує прес-служба Чернівецького ОВК.

Престиж, стабільність, гідне грошове забезпечення та соціальна підтримка держави, попри складні реалії сьогодення, є незмінними складовимивійськової служби. Чоловікам та жінкам віком до 45 років, незалежно від наявності військового досвіду, пропонується широкий перелік посад офіцерського, сержантського та рядового складу.Наразі пріоритетними для комплектування військовими частинами є 44 окрема артилерійська бригада, що на Тернопільщині та Волинська 14 окрема механізована бригада імені Короля Данила. Військові частини, сформовані на початкувійни,мають славну історію, успішно виконують бойові завдання та запрошують приєднуватись до їх лав мужніх та сильних.

Грошове забезпечення в солдата першого місяця служби в розташуванні військової частини становить від 10500 грн., на другій та першій лінії фронту від 17000 грн. та від 27500 грн., відповідно. Розмір виплатизалежить від вислуги, звання, займаної посади та місця виконання завдань. Так, командир роти отримує в середньому від 16000 грн. в пункті постійної дислокації, від 22500 та 33000 грн. в зоні проведення операції Об’єднаних сил.

 Крім цього військові отримують одноразову грошову допомогу в сумі до 21000 грн. при укладанні контракту,щорічні виплати на оздоровлення в розмірі місячного заробітку, а також на вирішення соціально-побутових питань.Державою передбачене безкоштовне речове та продовольче забезпечення, медичні послуги та санітарно-курортне лікування, проживання в сучасних гуртожитках, або грошовакомпенсація за піднайом житла.

Отже, щоб стати військовим, необхідно зробити кілька кроків, а саме:зателефонувати до військкомату, пройти співбесіду, підтвердити придатність за станом здоров’я, визначитись щодо майбутньої посади та місця служби. Після чого пройтипідготовку в навчальному центрі (при потребі), тривалістю 2-3 місяці, або укласти контракти безпосередньо у військовій частині.

  Додаткову інформацію можна отримати зателефонувавши до місцевих військових комісаріатів, або до Чернівецького обласного військового комісаріату: 0509480349,  (0372) 524349.

 

 

 

 

 

peredplata