Путін готує захоплення півдня України за “кримським сценарієм”.

Кремль може вдатися до агресії на півдні України за сценарієм, який реалізувався при захопленні Криму. Одним з тих, хто висловив думку про можливе вторгнення Росії в Херсонську область через нестачу води в анексованому Криму, каже народний депутат України Ахтем Чийгоз.

Як передає НАРОДНА ПРАВДА, свою думку він озвучив в ефірі телеканалу Obozrevatel TV.

Ахтем Чийгоз вважає, що до агресії Росії підштовхує деморалізація суспільства і риторика влади, яка надихає ворога”.

Відповідаючи на питання про те, чи може Росія піти на акт агресії проти України, щоб вирішити проблему постачання прісної води в Крим, він сказав: “Не тільки вода є приводом для російського фашизму. Є спроби захопити всю Україну під контроль”.

 

У цьому контексті Чийгоз вказав на ряд небезпечних тенденцій. “Останній рік була така риторика, яка надихнула нашого ворога. Я маю на увазі наші помилки на міжнародній арені, і те, що зараз скорочуються наші Збройні Сили, і те, що зараз в суспільстві йде деморалізація. Це завжди надихало Російську імперію”, – підкреслив він.

Зокрема, він зазначив, що на сьогоднішній день на півдні України має місце “сплеск проросійського руху”.

Нагадаємо, напередодні про те, що Росія може вторгнутися в Херсонську область з-за нестачі води в аннексированном Криму, заявив військовий експерт, головний редактор часопису Ukrainian Defense Review Антон Міхненко.

Про те, що Росія під час навчань «Кавказ-2020» може вдатися до провокацій на Чорному морі раніше заявляв також і представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький.

Аналогічну думку висловлював і експерт Українського інституту майбутнього Андреас Умланд. Він вважає, що анексований Крим не зможе довго протриматися в умовах зміни клімату. Тому, Росія може навіть почати війну через Північно-Кримський канал, коли у жителів Криму почнеться брак води.

Колишній голова Служби зовнішньої розвідки України генерал Микола Маломуж заявив, що якщо Росія зважиться на пряме військове вторгнення на територію України, країни НАТО нададуть допомогу Києву.

peredplata