Меркель зателефонувала Путіну

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Блюсселя: 
-Щойно Путін і Меркель у телефонній розмові обговорили ситуацію на Донбасі
Звісно, очікувалось, що воєнний злочин – вбивство 13 липня українського військового лікаря поблизу поселення Зайцеве, (Бахмутський район) російськими найманцями набере широкого розголосу у світі і цьому злочину буде дана більш жорстка оцінка та засудження дій Росії.
Проте, розмова носила чисто протокольний характер. Як то кажуть, “для позначки”.
Ось дослівна заява уряду Німеччини з цього приводу. Усього-навсього кілька рядочків:
“Канцлер Ангела Меркель сьогодні зателефонувала президенту Росії Володимиру Путіну.
У центрі уваги розмови було виконання Мінських угод та мирне вирішення конфлікту на сході України. Співрозмовники також обговорили тему постачання зброї до Ірану і поточну ситуацією у Лівії”. BСЕ !!!
Мінімум, на що я розраховував, це скликання термінового засідання Раби Безпеки ООН. Проте, навіть цього не сталося.
Лише США та Bеликобританія висловили обурення з приводу загибелі українського військового медика на Донбасі і засудили безперервну російську агресію. Так звані “Партнери” по Нормандській четвірці”: Німеччина і Франція навіть не висловили співчуття Україні і її народу.
Нагадаю., у районі проведення операції Об’єднаних сил на Донбасі у понеділок та вівторок, 13-14 липня, незаконні збройні формування Російської Федерації 18 разів порушили режим припинення вогню.
B результаті обстрілу окупантів 13 липня троє українських військових були вбиті, cеред них військовий медик, ще двоє – поранені.
Зображення може містити: 5 осіб, костюм
 
 
 
 

peredplata