«Закарпатський легіон» продовжує поповнювати свої лави буковинцями

“Лем ми!” є гаслом 128 окремої гірсько-штурмової бригади та на місцевому закарпатському діалекті означає “Тільки ми!”.

Сьогодні легендарна військова частина поповнюється особовим складом, приймаючи в свій стрій чоловіків і жінок, зокрема і з Чернівецької області.

Воїни «Закарпатського легіону», як їх ще називають, з початку війни відзначились мужністю та професійністю в запеклих боях біля Донецька, шахти Бутівка, Пісках, Опитному, в обороні Станиці Луганської. Вони брали участь у тривалому утримуванні Дебальцівського плацдарму й останніми під вогнем виходили з оточення.Зауспішне виконання завдань, видатні бойові заслуги чимало вояків отримали почесні відзнаки, високі державні нагороди та звання Героїв України.

Влітку гірські штурмовики повернулись з чергової ротації додому для відпочинку та відновлення боєздатності підрозділів. За якийсь час, загартовані та сильні духом, вони знову вирушать на фронт, щоб продовжувати почесну справу – берегти наш мир та спокій.

           Сьогодні бригада пропонує службу на бойових та не бойовихпосадах, а саме водіїв, механіків, екіпажів бойових машин, стрільців, санінструкторів, кухарів тощо. Відсутності досвіду служби не завадить укласти контракт, адже опанувати військову спеціальність можна за 2-4 місяці в навчальному центрі. Головною умовою для кандидатів, віком від 18 до 50 років, є придатність до військової служби.

          Грошове забезпечення гірських штурмовиків є вищим ніж у більшості військових. Так, солдатотримує всередньому 13000грн., офіцер – 17000 грн. Розмірвиплат зростає відповідно до вислуги та залежитьвід звання та займаної посади. На першій та другійлінії в районі ООС вояки отримують додатково 17000 грн. та 6500 грн. відповідно.

Проходження служби в частині надає багато можливостей, таких як кар’єрне зростання, здобуття вищої освіти за державний кошт, вивчення іноземної мови, можливість брати участь в міжнародних навчаннях та миротворчих місіях. Окрім того учасники бойових дій користуються додатковими соціальними пільгами.

           Про умови служби можна дізнатись в комісаріатах області, зокрема в Чернівецькому ОВК за адресою: вул. О.Кобилянської, 32. Для отримання інформації телефонуйте:  0509480349,  (0372) 524349 – повідомляє пресслужба Чернівецького ОВК.

Фото: 128 огшбр

 

 

 

peredplata