Президент Туреччини вимагає щоб Вірменія негайно покинула “окуповані азербайджанські землі”.

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає:
-“Настала пора припинити кризу в цьому регіоні, яка почалася з окупації Нагірного Карабаху. Цей регіон знову побачить мир, коли Вірменія негайно піде з азербайджанських земель, які вона окуповує”, – передає агентство Рейтер слова турецького президента.
З першої хвилини 27 вересня, коли почалися бої, турецькі офіційні особи дуже рішуче і відкрито висловлюються на підтримку Азербайджану.
У понеділок міністр оборони Туреччини Хулуси Акар заявив, що Туреччина повністю підтримує Азербайджан і вважає, що Вірменія має припинити бойові дії.
За словами міністра оборони, Туреччина і Азербайджан будують відносини на принципі “одна нація – дві держави”.
Міністерство оборони Туреччини поставило заголовної картинкою в своєму офіційному “Твіттері” фотографію турецького і азербайджанського солдатів під прапорами обох країн.
На підтримку Азербайджану, крім Туреччини, виступив Афганістан.
В опублікованому в понеділок заяві МЗС Афганістану кажуть, що Нагірний Карабах – частина міжнародно визнаної території Азербайджану, і Афганістан вимагає “припинення окупації Нагірного Карабаху” і підтримує зусилля народу і уряду Азербайджану.
Дивно, Росія наразi в конфлікт не втручається.
Зображення може містити: одна або кілька осіб, текст «RI T.C. Millî Savunma Bakanlığı @tcsavunma 0.. Follow»
 
 
Наприкінці липня в Азербайджані проводилися спільні азербайдано-турецькі військові навчання …
Ми з кiлькома колегами аналітичної служби Європарламенту змоделювали гіпотетичний розвиток подій на Північному Кавказі. 30 липня я розмiстив у деяких виданнях і в тому числі у Facebook пост під заголовком “Туреччина не позволить скривдити Азербайджан”. На жаль, прогнози підтвердилися – Росія і Туреччина використовують Північний Кавказ, як полігон для демонстрації своєї сили і впливу. Таким чином Росія отримала під своїм носом другу Сирію. (https://www.facebook.com/rostyslav.demchuk/posts/2115486448595350 )
Зображення може містити: одна або кілька осіб
 
 
 
 

peredplata